Ana Tuškan: Nastava se ne može provoditi istovremeno s učenicima u školi i onima kod kuće

screenshot

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan izjavila je kako su mnoga pitanja učitelja bez odgovora, i to samo tjedan dana prije početka školske godine, ali da vjeruje kako će dobiti odgovore.

Kazala je kako detaljni plan Ministarstva obrazovanja svi željno iščekuju.

“Puno je pitanja ostalo neriješeno, ali nadamo se da će nam javiti što prije. Do sada se nije dozvolilo zapošljavanje domara, kuhara, administrativnih radnika… A svi oni imaju problema. Najveći je što kada netko ode u mirovinu ne može se nitko zaposliti. Nadamo se da će Ministarstvo sada riješiti taj problem.

Važno je i riješiti pitanje prijevoza učenika. Prijevoznici imaju smanjeni opseg posla, a trebalo bi povećati broj prijevoznika, trebalo bi osigurati više minibuseva… Epidemiološka situacija varira od županije do županije i trebamo osigurati siguran prijevoz učenika. Ako se ne osigura zaštita svih u sustavu obrazovanja trošak bi mogao biti još veći”, rekla je Ana Tuškan.


Učitelji su uvijek spremni

“Učitelji su uvijek spremni, oni iskustva imaju, ali ne želimo da se ponovi prošla godina. Dolazi nam dosta upita s terena oko produženog boravka, izbornih predmeta koje pohađa više razreda. Kažu da se može raditi i istovremeno online s više razreda, no nije moguće provoditi istovremeno nastavu s učenicima u školi i onima kod kuće.”, rekla je Tuškan.

Kazala je i kako su izašle upute za plesne škole, ali nisu za glazbene.

“Dodatno zabrinjavaju visokorizični dionici obrazovnog sustava, a to će se za sada rješavati pojedinačno. Ako dijete izbiva duže od mjesec dana, to će rješavati školski liječnik.

Nema smisla kukati, nego trebamo raditi na tome da odgovorimo na sva pitanja”, naglasila je Ana Tuškan za Dnevnik N1.

Komentari