15 svjedoka promatralo je premlaćivanje profesora u Varaždinu, ali mu nitko nije htio pomoći

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Varaždinu je jučer pokopan pokopan Nino Čengić, profesor engleskog jezika u Gospodarskoj školi, kojeg je četvero mladih brutalno pretuklo i ostavilo da umre. Riječ je o Asji G. (24), Ivanu G. (20), Ivoru V. (29) i Dominiku Ž. (25) koji su uhićeni zbog ubojstva.

Proteklih nekoliko dana u javnost su izlazili detalji stravičnog događaja, a najnovije danas donosi Jutarnji list koji navodi kako se četverac u noći s četvrtka na petak prvo verbalno sukobio s Čengićem te ga izbacio iz kluba Kulturana. Profesor je potom pozvao policiju koja je izašla na mjesto događaja, ali ga je potom, prema pisanju Jutarnjeg, i napustila a da nije intervenirala. Nakon njihovog odlaska, četvorka je na vježbalištu pretukla Čengića i ostavila ga ondje da umre.

Gledali i nisu pomogli?

Jutarnji piše i da je sve promatralo 15-ak svjedoka, koji nisu pokušali spriječiti napad niti pomoći Čengiću dok je teško ozlijeđen u nesvijesti ležao na tartan-podlozi vježbališta. No, iz policije tvrde da za takve tvrdnje nema dokaza. Tu neslužbenu informaciju, pak, donosi Index koji piše kako u policiji takve navode još uvijek pokušavaju provjeriti.


U komentarima vijesti o brutalnom napadu na lokalnim portalima pojavljivale su se i tvrdnje da postoje snimke napada, ali iz policije kažu da se takve snimke, ako zaista i postoje, još nigdje nisu pojavile niti policijski istražitelji imaju bilo kakva konkretna saznanja o njihovom postojanju.

Svi osumnjičeni za ubojstvo profesora u međuvremenu su ispitani, a troje od njih branilo se šutnjom. Odvjetnik Ivora V. izjavio je kako su izrazili žaljenje zbog događaja. Izabrani odvjetnik Asje G. Marino Hrain otkazao punomoć svojoj branjenici, nakon čega je pozvan odvjetnik po službenoj dužnosti, ali je odbio preuzeti slučaj, piše Jutarnji list.

DORH objavio nove detalje o brutalnom ubojstvu varaždinskog profesora


Komentari