VREMENSKA PROGNOZA Vrijeme stabilno, barem malo sunčanih sati

Sljedećih dana će svakodnevno biti barem malo sunčanih sati u većini Hrvatske ponajviše u subotu, pri čemu će temperatura zraka većinom biti barem oko prosječne za doba godine. No, valja računati i na čestu maglu i niske oblake, svakodnevno u kopnenom području pa i na dijelu sjevernog Jadrana, a u ponedjeljak i južnije.

Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a: “U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno do pretežno oblačno. Ujutro mjestimice magla, a uz više oblaka na krajnjem istoku može pasti i malo kiše. Uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar najviša dnevna temperatura bit će između 14 i 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj danju toplije, uz temperaturu većinom od 16 do 19 °C, te uz barem djelomice sunčano vrijeme. No, ujutro i dio prijepodneva valja računati na mjestimičnu maglu i niske oblake.

Magle će biti i u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre, a nije isključena i zapadno od Istre, uglavnom prema otvorenom moru. Nakon magle prevladavat će sunčano i razmjerno toplo uz slab vjetar. Jutarnja temperatura u gorju od 4 do 7 °C, na sjevernom Jadranu između 11 i 14 °C, a najviša dnevna u gorju oko 17 °C, na moru od 18 do 20 °C.



Pretežno sunčano bit će i u Dalmaciji, a u unutrašnjosti ujutro može biti magle uz najnižu temperaturu zraka od 7 do 9 °C. Uz obalu će ujutro puhati slaba bura, prema otvorenom moru slab do umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura između 20 i 22 °C.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će biti obilje sunčanog vremena. Ujutro će uz obalu puhati slaba bura, danju umjeren sjeverozapadni vjetar uz malo do umjereno valovito more, čija je temperatura i dalje 20, 21 °C.”

I dalje stabilno, ali…

“U nedjelju te početkom sljedećeg tjedna u unutrašnjosti djelomice sunčano. Ujutro magla koja se mjestimice može i dulje zadržati, a manje česta vjerojatno će biti u utorak. I dalje će biti toplije od uobičajenog za doba godine, i ujutro i danju.

I na Jadranu će mjestimice biti magle, češće na sjevernom dijelu, osobito početkom sljedećeg tjedna, kada se može i dulje zadržati. Danju će prevladavati sunčano, uz više oblaka u utorak. Uz uglavnom slab vjetar bit će i dalje razmjerno toplo.”, piše HRT 

Komentari