VREMENSKA PROGNOZA Počinje novo promjenjivo razdoblje s povremenom kišom

Od subote počinje novo promjenjivo razdoblje, s povremenom kišom, gdjegod i grmljavinom, pa i prolazno jakim vjetrom.

Valja upozoriti da je ponegdje moguća i obilnija kiša, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te ponajviše na Jadranu.

A ostvare li se trenutačno najvjerojatnije prognoze, u sljedećem će tjednu ponovno biti suhog, pa i pretežno sunčanoga vremena, te i dalje barem prosječno toplog.

mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom oblačno, povremeno s kišom, te danju manje toplo nego u petak. Vjetar većinom slab zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 14 °C, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.



Podjednako manje toplo nego u petak bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno oblačno i kišovito vrijeme. Vjetar u početku umjeren jugozapadni, tijekom dana u slabljenju i okretanju na sjeveroistočnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenjivo, pa i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje i izraženijima. Puhat će umjereno, u početku i jako jugo i jugozapadnjak, koji će tijekom dana oslabjeti. Temperatura zraka u gorju od 10 do 15 °C, a na moru između 14 i 18 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito poslijepodne. Puhat će umjereno do jako jugo koje će postupno slabjeti, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 10 °C, uz obalu između 13 i 16 °C, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 20 °C.

Još toplije bit će na jugu Hrvatske, s dnevnom temperaturom i do 22 °C. U početku djelomice sunčano, zatim postupno sve oblačnije, a potom prema kraju dana mjestimice kiša. Puhat će većinom slabo jugo i južni vjetar.”

Do utorka promjenjivo, pa vjerojatno opet stabilnije

“U nedjelju u unutrašnjosti postupno razvedravanje sa zapada, a kiše još u početku može biti u istočnim i u gorskim krajevima. Prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Komentari