Uprava Hajduka u potrazi za novim trenerom , spominje se nekoliko kandidata

pixsell

Hajduk je jutros uručio otkaz švedskom strategu Jensu Gustafssonu i cijelom njegovu stožeru nakon 17 utakmica na klupi Bijelih.

Na pitanje koliko dugo će Šveđanin ostati na klupi nakon jučerašnjeg poraza protiv pretposljednje momčadi Prve HNL Slaven Belupa, dobili smo odgovor rano jutros. Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dugo su bili pod pritiskom navijača zbog očajne igre Bijelih ove sezone, a otkaz Gustafssonu navijači su zagovarali i nakon debakla protiv Tobola.

Dolaskom u Hajduk 42-godišnji švedski stručnjak predstavljen je kao trener koji voli napadački nogomet, ali to nije pokazao. Hajduk će sada morati tražiti novog trenera, nemaju prostora za pogrešku, a domaći mediji već su počeli iznositi imena mogućih kandidata.

Kao najizgledniji kandidati ističu se Samir Toplak, domaći trener s iskustvom u HNL-u, njega navijači najviše spominju po društvenim mrežama, te Valdas Dambrauskas, Litavac koji je radio u Gorici sa svojim sunarodnjakom Nikoličiusom i budući da više nije u Ludogorecu ime Dambrauskasa se samo po sebi nameće. Iako, teško da Hajduk može platiti takvog stručnjaka kojem ponuda ne manjka.



Od ostalih, pojavilo se ime Igora Angelovskog. Donedavni izbornik reprezentacije Sjeverne Makedonije spominje se među kandidatima za novog trenera Hajduka. Mlad, poletan stručnjak od 45 godina uklapa se u trendove vršnjaka koji sada vode Hajduk na čelnim pozicijama.

Standardno, novinari spominju Matjaža Keka i Ivana Leku, no oni su trenutno zauzeti i teško je za očekivati kako će upravo netko od njih dvojice preuzet užarenu klupu Hajduka.

Komentari