Zubčić sjajan u prvoj vožnji Adelbodena, za vodećim Švicarcem zaostaje samo pola sekunde

Foto: Afp

U švicarskom Adelbodenu skijaši danas voze peti veleslalom sezone Svjetskog kupa.

Poslije prve vožnje petog veleslaloma sezone Svjetskog kupa naš Filip Zubčić nalazi se na trećem mjestu sa samo pola sekunde zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom. Druga vožnja počinje u 13:30.

U švicarskom Adelbodenu vozi se najteži veleslalom u kalendaru Svjetskog kupa skijaša, a domaćini imaju razloga za slavlje nakon prve vožnje. Njihov najjači adut Odermatt drži prvo mjesto ispred Alexisa Pinturaulta i najboljeg hrvatskog skijaša.

Odermatt je impresivno odradio donji dio staze, niz strminu se spustio daleko brže od svih i u tom dijelu je napravio razliku spram svih ostalih, javlja Gol.hr.


Zubčić je na prvom prolazu imao zaostatak od 28 stotinki u odnosu na Odermatta, ali je na iduća dva bio brži od sjajnog Švicarca. Čak je na trećem imao bolje vrijeme, da bi u cilj ušao s okruglih 50 stotinki zaostatka. To je nešto što je itekako nadoknadivo u drugoj vožnji, Filip je u igri ne samo za pobjedničko postolje već i za pobjedu.

Pinturault ima zaostatak od 32 stotinke, a četvrtoplasirani je Mathieu Faivre (+0.52).

Ova četvorica skijaša su se izdvojila daleko od svih ostalih, jer Austrijanac Manuel Feller, koji se nalazi na petom mjestu, zaostaje jednu sekundu i 17 stotinki za Odermattom odnosno 65 stotinki za Faivreom.

Komentari