Zubčić nakon novog podviga u Adelbodenu: Pinturault je stepenicu iznad nas, treba ga uloviti

Twitter

Treći put u karijeri Filip Zubčić je stao na drugu stubu pobjedničkog postolja u veleslalomima Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu, a u subotu je drugi dan zaredom iznad njega bio samo sjajni Francuz Alexis Pinturault, koji je u četiri vožnje na Chuenisbaergliju triput bio najbrži, a jednom imao drugo vrijeme. 

“Pinturault je sad možda jednu stepenicu iznad nas. Pobijedio je dvaput s više od sekunde”, priznao je najbolji hrvatski skijaš koji je u subotu za vodećim u Svjetskom kupu zaostao za sekundu i 26 stotinki.

No, to će 27-godišnjem Zagrepčaninu samo poslužiti kao motiv.

“Treba ga uloviti”, odlučan je Zubčić koji nije krio zadovoljstvno svojim subotnjim nastupom, pogotovo u drugoj vožnji.“Stvarno sam odlično odradio drugi ‘lauf’. Nije bilo nimalo lako, jer je vidljivost bila jako loša, zato što je utrka bila još kasnije nego jučer, tako da je sunce zašlo. Međutim, odlično sam se snašao. Napao sam od starta. Čak sam imao i malu pogrešku i mislio sam da sam jako puno izgubio, tako da sam u srednjem dijelu još više pokušao dignuti tempo. Na kraju sam odlično odradio onaj dosta zeznuti dio pred ciljem, gdje je bio onaj luk i gdje su svi dosta gubili”, analizirao je Zubčić svoju drugu vožnju u kojoj je u posljednjoj strmini stekao prednost pred najbližim konkurentima te upravo zahvaljujući tome po sedmi put stao na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, četvrti put osvojivši drugo mjesto.

Prvi put u karijeri probio se među prvih pet

Sjajnim veleslalomskim rezultatima Filip je u ovoj sezoni dodao i odlične slalomske nastupe, a posebno dojmljiv bio je onaj domaći, na sljemenskom Crvenom spustu, gdje se prvi put u karijeri probio među petoricu najboljih te dotadašnji najbolji rezultat popravio za deset mjesta.

I nije bio jedini hrvatski skijaš koji je zablistao. Matej Vidović je na Sljemenu završio utrku na 12. mjestu, što mu je bio najbolji rezultat u karijeri. Samuel Kolega je svoje prve bodove u Svjetskom kupu osvojio 15. mjestom, a Istok Rodeš je nakon godinu dana ponovno bio u drugoj vožnji i među osvajačima bodova završivši na 23. poziciji.

Sve to Filipa Zubčića čini velikim optimistom uoči nedjeljne utrke u Adelbodenu.

“Slalom je nova šansa. Dobra najava je bila na Sljemenu. Mislim da i sutra možete očekivati odlične rezultate od nas četvorice.”

Uz pogodne vremenske uvjete i dobro pripremljenu stazu, hrvatski predstavnici s višim startnim brojevima (Vidović, Kolega) imat će priliku dokazati da Sljeme nije bio samo njihov trenutak inspiracije već dokaz stvarne vrijednosti.

Prva vožnja je na rasporedu u 10.30 sati, a druga u 13.30.

Komentari