Zubčić bez postolja u Italiji. Utrku završio deseti, Pinturaultu pobjeda u Alta Badiji

Filip Zubčić Damir Krajac / CROPIX

Filip Zubčić je u nedjelju ponovio prošlogodišnji rezultat iz veleslaloma u talijankoj Alta Badiji osvojivši deseto mjesto, iako je nakon prve vožnje bio na drugom mjestu, a pobjedu je odnio Francuz Alexis Pinturault. 

Nažalost, najbolji hrvatski skijaš ponovno nije uspio spojiti dvije odlične vožnje, samo što je za razliku od prijašnjih nastupa, lošijim drugim nastupom pokvario dojam i rezultat koji je ostvario u prvoj vožnji. U drugom nastupu Zubčić je imao tek 23. rezultat što ga je košatalo gubitka osam pozicija na kraju utrke.

Ni pobjednik Alexis Pinturault nije briljirao u drugoj vožnji, ali je i s 15. rezultatom uspio sačuvati dovoljno od prednosti iz prve vožnje za svoju 31. pobjedu u karijeri.

Francuz je za sedam stotinki nadmašio 20-godišnjeg Norvežanina Atlea Liea McGratha koji je u svom 14. nastupu u Svjetskom kupu stigao prvi put do pobjedničkog postolja. Treće mjesto je osvojio Švicarac Justin Murisier sa zaostatkom od 24 stotinke, a četvrti je bio njegov sunarodnjak Marco Odermatt (+0.28) koji je prvi put ove sezone u veleslalomu ostao bez pobjedničkog postolja.



Odermatt je sa 290 bodova zadržao vodstvo u redoslijedu veleslalomaša, a Alexis Pinturault se probio na drugo mjesto sa 240 bodova. Filip Zubčić je treći sa 208 bodova.

U ukupnom redoslijedu je Pinturault preuzeo vodstvo sa 376 bodova, jednim više od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea. Filip Zubčić je na četvrtom mjestu sa 234 boda.

Već u ponedjeljak i utorak skijaše čekaju još dva natjecanja za Svjetski kup u talijanskim Dolomitima, a radi se o dva slaloma; prvom će domaćin biti Alta Badia, a drugom Madonna di Campiglio.

Komentari