Zlatko Dalić nakon poraza pozvao tri nova igrača u reprezentaciju

Srdjan Vrancic / CROPIX

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je nakon debakla protiv Austrije u reprezentaciju pozvati tri nova igrača. Točnije, odlučio je iz U-21 reprezentacije povući tri nogometaša koja je i uvrstio na prvotni popis za lipanjski ciklus u Ligi nacija, prenosi Index.

Tako će već za utakmicu u ponedjeljak protiv Francuske u Splitu Dalić na raspolaganju imati Luku Sučića, Josipa Šutala i Josipa Stanišića, objavio je Hrvatski nogometni savez. Sučić i Stanišić već su bili na reprezentativnim akcijama sa seniorskom ekipom, dok će Dinamovom braniču Šutalu ovo biti prvi put.

Mlada reprezentacija nije uspjela u ključnoj utakmici
Podsjetimo, hrvatska U-21 reprezentacija nije ispunila svoj cilj na gostovanju u Norveškoj. Iako je do 91. minute vodila 2:1, primila je dva gola i sada više ne ovisi sama o sebi. Da bi se plasirala na Europsko prvenstvo, mora pobijediti Estoniju i pritom se nadati kiksu Norveške protiv Finske ili Azerbajdžana.

Ipak, Dalić je u dogovoru s Igorom Bišćanom odlučio iz mlade reprezentacije uzeti tri ključna igrača, što je i bilo očekivano najkasnije nakon utakmice s Estonijom. Hrvatskoj u devet dana slijede još tri utakmice (dvije s Francuskom i jedna s Danskom) i Daliću će biti potreban širok kadar.



Sosa ima problema s aduktorom. Ne zna se hoće li biti spreman
Širok kadar je potreban i kada u sve to ubrojimo ozljede. Utakmicu s Austrijom na poluvremenu je zbog problema s aduktorom napustio Borna Sosa. On će nastaviti terapije pod nadzorom liječničke službe reprezentacije koja će pratiti tijek njegova oporavka i u dogovoru s izbornikom Dalićem donijeti odluku o njegovim idućim nastupima, kažu iz HNS-a.

“Izašao sam zbog ozljede, vučem je već dva i pol mjeseca. Zasad situacija nije baš najbolja. Teško mi je reći hoću li biti spreman za druge utakmice”, rekao je Sosa nakon utakmice. S obzirom na gust raspored nakon naporne sezone, nije isključeno da će, nažalost, biti još ozljeda u hrvatskoj reprezentaciji.

 

Komentari