Željko Kopić predstavljen kao trener Dinama

Stresno razdoblje je u Dinamu, hrvatski prvak ispao je u Kupu od Rijeke, trener Damir Krznar podnio je ostavku, a u nedjelju slijedi veliki derbi s Hajdukom.

Odmah je danas zakazana konferencija za novinare na Maksimiru, na kojoj je predsjednik kluba Mirko Barišić predstavio direktora omladinske škole Željka Kopića kao novog privremenog trenera momčadi.

– Naš dosadašnji trener je dao ostavku na dužnost trenera prve momčadi Dinama. Uprava je odmah reagirala i ostavku uvažila, on nam je potvrdio da nikakvih promjena neće biti, pa smo za ovaj period od nepunih mjesec dana imenovala Željka Kopića kao trenera prve momčadi. Mi i dalje mislimo sve najbolje o Damiru Krznaru, koji nije uspio u rezultatima. Taj pad krivulje postao je strmoglavo padati u zadnjih mjesec dana, pa je takav čestit čovjek kao moralni čin podnio ostavku. Vjerujemo da će to biti pozitivan šok za igrače, a on je bio vrlo uspješan u periodu od osam mjeseci, osvojio duplu krunu, igrao četvrtfinale Europske lige. Damir Krznar ima izbor, mi ga želimo u našem sustavu i dalje, a na kojem radnom mjestu, to ćemo vidjeti. Sve ovisi samo o njemu, rekao je u uvodu Barišić, objasnivši potom izbor Željka Kopića:

– Zamolili smo direktora omladinske škole da preuzme momčad. Pred nama je pet bitnih utakmica u zgusnutom rasporedu i to neće biti lako apsolvirati. Zahvaljujemo mu što je pristao preuzeti momčad u ovako teškom trenutku i nadamo se da će rezultati biti bolji nego što jesu. Poznato vam je, a to je moto Dinama, da smo i ove godine imali tri temeljna cilja, a to je osvojiti prvenstvo, Kup i da igramo u Europi. To smo prošle sezone napravili, a ove nažalost jedan od ta tri cilja nećemo ostvariti. Što se tiče Europe, to je za nas isto važno ne samo sa sportskog nego i s financijskog aspekta. Ne znamo hoćemo li na proljeće igrati u Konferencijskoj ili u Europa ligi, no vjerujem da ćemo na proljeće odigrati nekoliko kvalitetnih utakmica. Što se prvenstva tiče, koje nam je najbitnije, vjeurjem da ćemo s novim trenerom postaviti realne izglede da se i ove sezone borimo za naslov prvaka, koji nam donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, rekao je prvi čovjek Dinama.



Nakon Barišića novinarima se obratio i novi trener Dinama:

 

– Godinu i pol dana sam bio Dinamove obitelji, i to na poziciji voditelja nogometne škole. Napravili smo puno, napravili smo velike pomake u infrastrukturi, napravili smo puno na principima igre, velik broj juniora igra za B ekipu i dosta je raritetan podatak je da se čak desetekipa u mlađim kategorijama nalazi na prvome mjestu. To me čini zadovoljnim. Trenutak koji se sinoć dogodio sigurno je specifičan. Svi smo zajedno stajali iza Damira i ekipe i vjerovali smo da će se rezultati popraviti, ali utakmica je završila tako kako je završila. Damir je povukao svoj potez, uprava je sa mnom obavila razgovor i ja sam se, kao djelatnik kluba koji živi svakodnevno za Dinamo, stavio potpuno na raspolaganje. Dogovorili smo se da do kraja ove polusezone napravimo sve što je u našoj moći da ostavimo rezultate kakve svi priželjkuju, rekao je Kopić.

Potom je predsjednik Barišić objasnio da su imali razumijevanje za Krznara nakon što je otišlo pet stožernih igrača i da nisu planirali smjenu.

– Naš trener je podnio neopozivu ostavku, mi dotad stvarno nismo bili okupirani tom temom smjene trenera, nikakvih kontakata i planova za novog trenera, pa i o imenima koji su izašla u medije nije bilo. Uprava i čelnici kluba uvijek snose odgovornost za sve djelatnosti koje se u klubu događaju. Međutim, odlazak pet stožernih igrača koje smo prodali je velik problem. Trener je imao zadaću da napravi tranziciju ekipe koja se ne može obaviti preko noći, ali smatramo da je rezultati ipak nisu bili adekvatni kvaliteti momčadi, rekao je.

Zanimljivo je da su iz Dinama, usprkos velikom interesu javnosti, bez ikakvog objašnjenja zabranili video prijenos konferencije za novinare. Snimka će u cijelosti tako biti objavljena tek po završetku “pressice”.

Komentari