Završilo drugo kolo HNL-a: Osijek slavio na Poljudu, igrač kola Lovro Majer

Drugo kolo Prve hrvatske nogometne lige donijelo nam je i prvi derbi odnosno utakmicu ekipa koje se bore za sam vrh ljestvice. Osijek je slavio na Poljudu protiv Hajduka.

Dinamo poželio dobrodošlicu Dragovoljcu

Kolo je započelo još u petak neravnomjernim susretnom između novog prvoligaša Hrvatskog Dragovoljca, koji je ostavio dojam da se baš i nije pripremio za ovu razinu nogometa, i aktualnog prvaka Dinama.

Dinamovci su slavili s uvljerljivih 0:4 na stadionu u Kranjčevićevoj, a dvostruki strijelac za aktualne hrvatske prvake bio je Lovro Majer, koji je pogađao mrežu u 19. i 53. minuti, a po jednom su se u strijelce upisali Josip Šutalo u 35. minuti i Mario Gavranović u 49. minuti.

Upravo je Majer za svoju izvedbu dobio savršenu ocjenu 10 te postao prvi nogometaš kojem je to uspjelo u ovoj sezoni.



Osijek šokirao Splićane

Hajduk i Osijek odigrali su derbi drugog kola Hrvatske nogometne lige u kojem su slavili gosti s 1:2 i time nastavili pozitivan niz rezultata na Poljudu gdje su u posljednjih devet utakmica izgubili samo jednu.

Derbi je obilježio visok tempo igre u prvom poluvremenu te Osijekov preokret u drugom poluvremenu nakon nevjerojatnog pogotka Marka Livaje kojim je Hajduk poveo 1:0. Kako god, Hajduk je jako dobar, iako je na okupu tek nekoliko dana.

A poraz od Osijeka mora peći, jer je “papirnato” jako neugodan. Osijek i Rijeka su već na šest bodova, a Hajduk ima tek jedan. S remijem u sinoćnjem derbiju Hajduk bi bio na dva boda, Osijek na četiri, što je već bitno prihvatljivi razmak.

Za Splićane je ipak ključno da shvate kako je stvaranje momčadi proces koji malo tko uspijeva značajnije skratiti. I da Gustafsson uspije pronaći ritam igre u kojem će Hajduk i kroz mirniji, rutiniraniji pristup moći kontrolirati utakmicu…

Podsjetimo, Hajduk je kiksao i u prvom kolu odigravši 2:2 kod Lokomotive, ali je zato pobijedio kazahstanski Tobol u četvrtak s 2:0.

Ostali rezultati

Na ostalim utakmicama nije bilo previše iznenađenja, pa je nakon uvjerljivih 90 minuta dominantne igre Rijeka zasluženo su upisala i drugu pobjedu u prvenstvu. Obzirom na viđeno na Rujevici, Istra može biti zadovoljna što je utakmicu zaključila samo sa dva pogotka u mreži.

Također, Lokomotiva je u gostima kod Slaven Belupa u Koprivnici pobijedila s 2:1. Golove za zagrebačku momčad zabili su Enis Cokaj u 22. i Josip Pivarić u 88. minuti, a za domaćine Ivan Krstanović s bijele točke u 66. minuti.

Za kraj dodajmo i da je Gorica pobijedila Šibenik (3:1) na domaćem terenu u 2. kolu HNL-a i došla do prvih bodova u novoj sezoni, a domaćin je do pobjede stigao zahvaljujući golovima Babeca (26′), Dieyea (66′) i autogolom Bilića (69′), dok je jedini gol za goste zabio Bilić u 87. minuti.

Komentari