Završena još jedna NHL sezona: Prvaci ponovno Tampa Bay Lightning!

Sinoćnjom pobjedom Tampa Bay Lightninga nad Montreal Canadiensima završena je još jedna NHL sezona, a pehar imena Stanley cup će i sljedeće godine stanovati u Tampa Bayu.

Sinoćnja utakmica bila je još jedna od mnogih tvrdih koje smo gledali tijekom ove serije, ali i cijelog playoffa. Tampa je sinoć, predvođena svojim sjajnim mladim ruskim golmanom Andreiom Vasilevskiem, pobijedila Montreal s 1:0 i tako slavila s 4:1 u seriji.

Tampu je, osim sjajnog Vasilevskog koji je bio najbolji golman playoffa, do titule vodio najbolji strijelac playoffa, još jedan maestralni Rus, Nikita Kucherov. On je u ovom playoffu ostvario nevjerojatna 32 boda (gol ili asistencija), a sljedeći njegov pratitelj, još jedan igrač Tampe, Brandon Point ostvario je tek 23, a treći najbolji strijelac Steven Stamkos imao je 18.

Kao da Tampi nije bilo dovoljno da imaju najbolju momčad, najboljeg igrača, najboljeg golmana, pa su dobili nagradu i za najboljeg obrambenog igrača (beka) ovog playoffa. Tu nagradu dobio je sjajni Šveđanin Victor Hedman koji je kao obrambeni igrač bio 4. najbolji igrač bo bodovima.



Tampa je tim sjajnim strijelcima dodala i Alexandera Killorna te kompletirala listu top 5 najboljih strijelaca završnice isključivo svojim igračima. Tampa je ipak bila na korak do ispadanja jer su igrali game 7 u konferencijskom finalu protiv New York Islandersa, ali tamo su također slavili s nogometnih 1:0.

Osim Islandersa i Canadiensa, u ovom playoffu još su padali i Carolina Hurricanesi te Florida Panthersi. Pred igračima Tampe je sada par tjedana odmora, a onda se bacaju na pripreme za iduću sezonu jer će zasigurno biti silno motivirani osvojiti tri naslova za redom.

Komentari