Zašto Brekalo nije pozvan: On kaže da to nije pitanje za njega

Josip Brekalo

Nekoliko hrvatskih nogometnih reprezentativaca koji su nastupili na proteklom Europskom prvenstvu u sljedećem ciklusu, koji će se održati u rujnu, neće braniti boje Vatrenih. Jedan od njih je Josip Brekalo.

Pozadina priče

Osim Brekala, nekoliko zvučnijih imena nije pozvano ovog puta. Osim Brekala, među njima se ističu Šime Vrsaljko i Ante Rebić. Za Rebića se i pretpostavljalo kako neće biti dio Vatrenih zbog kritika koje je izborniku Daliću uputio putem Instagrama nakon završetka prvenstva.

Šime Vrsaljko, pak, nije pozvan zbog slabije forme koja je uzrokovana ozljedama koje su ga pogodile u zadnje vrijeme, pa se najviše prašine podiglo oko nepozivanja Brekala, pogotovo zato jer je mladi i talentirani igrač.

Posljednjih dana nogometnim su svijetom kružile priče kako Brekalo nije pozvan jer je tijekom prvenstva ušao u jedan sukob s Dejanom Lovrenom, ali i da nije pokazivao dovoljno poštovanja prema starijima. On je putem Instragrama odlučio odgovoriti na te optužbe, a mi njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:



Brekalovo priopćenje

“Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija. Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi.”

“To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem.”

“Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima. Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga Obitelj. Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i 4 zgoditka.”

Pitajte izbornika zašto nisam pozvan

“Zašto ovaj puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu.”

“Reprezentaciji, stožeru i svim igračima želim puno sreće u ove 3 utakmice i nadam se da ćemo upisati sve 3 pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josip Brekalo (@josip_brekalo)

Komentari