Za ulazak u skupinu Europske lige Hajduk će morati izbaciti tri momčadi u samo dva tjedna!

Situacija s koronavirusom u potpunosti je poremetila razne aktivnosti, a među njima i nogomet. Krajem sedmog mjeseca običaj je da se već zahuktavaju europska pretkola, krene nova HNL sezona, no ova sezona ostati će upamćena da je HNL završio (tek) 25. srpnja.

Vremena za odmor i pretjerane analize nema. Već za dva dana, u srijedu 29. srpnja, na rasporedu je ždrijeb nove sezone HNL-a koja starta 14. kolovoza.

S obzirom da se još uvijek trebaju odigrati završnice Europske lige i Lige prvaka od prošle sezone, u novoj će situacija biti nešto drukčija. Hajduk je petim mjestom osigurao mjesto u drugom pretkolu Europske lige. Ždrijeb drugog prektola na rasporedu je 31. kolovoza, a ovosezonske kvalifikacije bit će posebne po tome što će se igrati jedna utakmica. Jedina iznimka je playoff za Ligu prvaka gdje će se igrati dvije utakmice.

Susret drugog pretkola Europske lige na rasporedu je 17. rujna. Još uvijek na snazi su posebne epidemiološke mjere, i ukoliko se situacija bitno ne promijeni za očekivati je da će se cijelo ljeto europski susreti odigrati bez prisustva gledatelja.



Za ulazak u skupine Europske lige Hajduk će morati izbaciti tri momčadi. I to u samo dva tjedna. Treće pretkolo na rasporedu je 24. rujna, a playoff 1. listopada. O mogućim protivnicima je još uvijek rano za razglabati s obzirom da će ih većina doći iz prvog pretkola, piše Dalmatinski portal.

Komentari