West Ham slavi! Prvi poraz Liverpoola ove sezone

Foto: Paul Chesterton/Guliver Image

West Ham je u 11. kolu Premiershipa nanio prvi poraz Liverpoolu ove sezone u svim natjecanjima. Završilo je 3:2, a utakmica je od prve do zadnje minute bila vrlo uzbudljiva. Obilježile su je velike greške Liverpoolovog vratara Alissona Beckera

Alissonova katastrofa
West Ham je poveo već u četvrtoj minuti autogolom Alissona. Fornals je iz kornera gađao gol, Liverpoolov vratar nije uspio dobro reagirati u gužvi i samo je proslijedio loptu u mrežu. Tražili su Klopp i Liverpoolovi igrači prekršaj na svom vrataru, VAR je pregledavao snimku, no odluka sudca Craiga Pawsona na kraju nije promijenjena. Liverpool je odgovorio u 41. minuti. Alexander-Arnold izvrsno je izveo slobodan udarac i neobranjivo pogodio za 1:1.

Momčad David Moyesa u vodstvo se vratila u 67. minuti. Bowen je sjajno povukao kontru i izbacio Fornalsa oči u oči s Alissonom. Nije Španjolac najbolje šutirao, Brazilac je bio na lopti, no ipak mu se izmigoljila i ušla u gol. Samo sedam minuta kasnije već je bilo 3:1, Liverpoolov vratar ponovo je zaplivao kod kornera, a kaznio ga je Kurt Zouma. Divock Origi uspio je vratiti Liverpool u utakmicu u 83. minuti, ali West Ham je uspio sačuvati tri boda.

Moyes je tako prvi put u trenerskoj karijeri svladao Kloppa, a West Ham je preskočio Liverpool na tablici te je sada treći s bodom više od današnjeg protivnika. Nikola Vlašić zbog ozljede danas nije bio u sastavu londonske momčadi, piše Index.hr.



Komentari