Washington Football Team imenovao prvog crnog predsjednika u povijesti NFL-a

profimedia

Profesionalna momčad američkog nogometa Washington Football Team za svog novog predsjednika imenovala je Jasona Wrighta koji je tako postao prvi crnac na toj dužnosti u 100-godišnjoj povijesti NFL-a.

Wright je od 2004. do 2010. godine igrao u NFL-u na poziciji probijača, a zatim je radio kao partner u globalnoj konzultantskoj tvrtki McKinsey & Co. koja ima sjedište u Washingtonu.

U svojoj novoj ulozi Wright će izravno odgovarati vlasniku kluba Danielu Snyderu, a vodit će poslovne odjele uključujući financije, prodaju i marketing.

Momčad iz Washingtona u novu sezonu ulazi nakon vrlo turbulentnih vremena. Prvoga siječnja za novoga glavnog trenera imenovan je Ron Rivera koji nije imao vremena upoznati se s momčadi zbog izbijanja pandemije koronavirusa, a početkom srpnja vlasnik Snyder se pod pritiskom javnosti i sponzora morao odreći naziva imena Redskins zbog rasističkih konotacija, da bi nedugo potom izbio i skandal kada je 15 bivših zaposlenica kluba javno izjavilo da su bile seksualno uznemiravane tijekom boravka u klubu.



“Jason ima dokazanu sposobnost preobrazbe tvrtke kako kulturološki tako i operacionalno i financijski. Radi se o proaktivnom i pouzdanom zagovaratelju svih osoba koji će postaviti nove standarde za našu organizaciju. Ne možemo zamisliti bolji duo od Jasona Wrighta i trenera Rona Rivere za početak nove ere za Washington Football”, objavio je Snyder.

Tijekom svojih igračih dana Wright je nastupao za San Francisco 49erse, Cleveland Brownse i Arizona Cardinalse.

Komentari