Vuelta: Rogliču treća etapna pobjeda i crvena majica

Slovenski biciklist Primož Roglič (Jumbo-Visma) došao je u petak do svoje treće etapne pobjede na ovogodišnjoj Vuelti nadmašivši konkurente u završnom sprintu 185 km dugačke etape od Castro Urdialesa do Suancesa i uspio je preuzeti crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu od Ekvadorca Richarda Carapaza (INEOS Grenadiers).

Roglič je u zadnjih 150 metara završnog sprinta koji se odigravao na usponu, uspio prestići konkurente, među njima i Carapaza, i napraviti dovoljnu razliku da se vremenski izjednači s Ekvadorcem u ukupnom redoslijedu, ali je branitelj naslova vratio crvenu majicu u svoje vlasništvo, nakon što ju je izgubio u šestoj etapi.

Četvorica biciklista su bila u bijegu od početka etape, ali su izdržali do 16,5 km prije cilja, kad ih je glavna skupina uhvatila.

Svoje snage na završnom usponu najbolje je rasporedio Roglič i darovao si drugu etapnu pobjedu u posljednja tri dana, samo dan nakon što je proslavio 31. rođendan. U desetoj etapi drugo mjesto je osvojio Austrijanac Felix Grossschartner (BORA-Hangrohe), a treći je bio Talijan Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step). Carapaz je na cilj stigao kao 14. u skupini vozača koja je zaostala tri sekunde za pobjednikom.



S te tri sekunde i deset bonus sekundi za pobjedu Slovenac se vremenski izjednačio s Ekvadorcem i preoteo mu crvenu majicu. Trećeplasirani Irac Dan Martin (Israel Start-Up Nation) za vodećim dvojcem zaostaje za 25 sekundi.

U subotu je na rasporedu planinska etapa od Villaviciose do Lagos de Someida, a na dionici od 170 km bicikliste čeka pet kategoriziranih uspona, jedan treće i četiri prve kategorije, a cilj je ponovno na vrhu završnog uspona dužine 16,5 km s prosječnim nagibom od 6,2 posto.

Komentari