Vrijeme curi, Matjaž Kek uskoro mora odgovarati Dinamu, a jedna opcija nikako ne odlazi u obzir

Što se događa s Matjažem Kekom? Hoće li još uvijek aktualni slovenski izbornik preuzeti Dinamovu klupu? To je u ovom trenutku jedino pitanje koje zanima sve u maksimirskom klubu i oko njega. Vlada prava omerta, zakon šutnje.

Vjerojatno bismo prije došli do informacija s konklave kad se bira novi papa, nego do bilo kakve vijesti o mogućoj suradnji Keka i Dinama.

Okretali smo jučer mnoge telefonske brojeve u Sloveniji i Hrvatskoj koji su po našem mišljenju mogli imati neka saznanja, ali uglavnom su svi kazivali ‘zaista ne znamo ništa’.

Sve je objasnio

Onda nam se u poslijepodnevnim satima javio ljubazni i maksimalno srdačni predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Radenko Mijatović.



“Stvari su za nas, govorim o našem savezu, jasne od samog početka. Mi imamo važeći ugovor s Matjažem Kekom, za nas je tu sve bjelodano jasno, želimo da Kek ostane izbornik Slovenije”, kazao nam je predsjednik nogometnog saveza Dežele.

Rekao nam je kako je već razgovarao s čovjekom kojeg Dinamo tako strasno želi vidjeti na svojoj klupi, jer drži da je on taj koji je u stanju napraviti velike stvari u Europi.

“Matjaž mi je odmah kazao da su ga zvali za trenera Dinama. Objasnio je sve… Čuli smo se prošli tjedan”.

Ipak, predsjednik Mijatović nam je bez okolišanja kazao jednu ekskluzivu:

“Nakon tog razgovora dogovorili smo još jedan, a taj će se održati danas ili najkasnije sutra (četvrtak, nap. a). Dakle, tu ćemo se definitivno dogovoriti kako dalje. Međutim, ponavljam, za nas je stvar jasna, naš stav jest da Matjaž ostane naš izbornik”.

Slatke brige

Želi ga Nogometna zveza Slovenije, želi ga Dinamo. Slatke su to Kekove brige, makar se u svom tom šećernom okruženju krije i doza poprilične kiselosti i gorčine. Nije Matjažu lako odlučiti. Neki mediji u Sloveniji skoro da su ga proglasili nacionalnim izdajnikom. Kolegama iz Slovenije nikako nije jasno da bi mogao napustiti izborničku funkciju svoje zemlje i otići u neki klub.

Keku je sigurno jasno da će, ukoliko odabere Dinamo biti laka meta medija, da će ga, barem neki od njih, gađati otrovnim strelicama. Međutim, s druge strane jasno mu je isto tako da je dolazak u Dinamu zaista ogroman izazov za njegovu karijeru, da mu se otvaraju vrata Lige prvaka, velikih utakmica, novih sjajnih nogometnih avantura. Radio je u Rijeci, zna sve o hrvatskom nogometu, bio bi to nastavak lijepe hrvatske priče.

Što će se dogoditi ako se Kek ipak odluči za Sloveniju? E, to će biti dosta veliki problem za Dinamo. U Maksimiru nemaju opciju B, jer su sve kapacitete usmjerili prema slovenskom izborniku, nisu razgovarali niti s jednim drugim trenerom. Oni žele Keka, to su mu jasno kazali, on je bio jedini kandidat. Nisu niti željeli stupiti u kontakt s bilo kime drugim, jer su držali da to ne bi bilo u redu, kad toliko žele Keka. Uostalom, Dinamo je najavio da želi trenera ‘teškaša’, a s takvima se ne razgovora na način ‘imamo mi još kandidata’. Kad se nazove ‘teškaš’, onda je u opticaju samo jedna rečenica – ‘ti si taj’.

Kako god, u Dinamu se ipak nadaju da će možda već večeras iz Maksimira suknuti bijeli dim, nakon kojeg će moći kazati: Habemus Kek, piše SN.

Komentari