Višestruki hrvatski rekorder u bacanju kugle objavio je kraj atletske karijere

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U danu kada su svi ljubitelji hrvatske atletike navijali za Sandru Perković u finalu diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, višestruki hrvatski rekorder u bacanju kugle objavio je kraj atletske karijere.

Rekorder u bacanju kugle na otvorenom i u dvorani te prvi Hrvat koji je bacio kuglu preko 21 metar Stipe Žunić danas je svojim pratiteljima na Instagramu objavio kako završava svoju profesionalnu karijeru.

“Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate hvala. Bolje rečeno ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima gdje sam na atletskoj sceni. Ova odluka dakako nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda. Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo”, napisao je.

Dodaje i kako mu je ovo ljeto prekretnica za slaganje prioriteta i nova stranica života kojoj se jako raduje.



 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stipe Zunic (@zunicstipe)

Komentari