Villarreal neočekivano doživio poraz na svom stadionu: Moramo se psihološki dići uoči utakmice s Dinamom

Villarrealov trener Unai Emery nada se da domaći prvenstveni poraz 1-2 od Osasune, kojim je prekinut niz njegove momčadi od šest pobjeda u svim natjecanjima, neće psihološki utjecati na njegove igrače uoči uzvratne utakmice Europske lige s Dinamom u četvrtak.

Susret s hrvatskim prvakom nazvao je “dobrom prilikom” za povratak pobjedama.

“Psihološki moramo ostati uravnoteženi. Nakon ovakve utakmice prvo se osjeti razočarnje, a onda je se trebaš riješiti što prije. Kada budem pregledavao ovu utakmicu i dublje ju analizirao, kako bih izvukao zaključke, sigurno će se i moje emotivno stanje popraviti, jer je ekipa radila dobre stvari”, izjavio je Emery u nedjelju na konferenciji za medije.

“U četvrtak nas čeka utakmica kojoj se veselimo, nalazimo se u fazi sezone u kojoj su naši ciljevi i dalje dostižni. Danas smo napravili korak unatrag, ali ne zato što smo htjeli, nego zbog događaja u ovoj utakmici i zbog zasluge Osasune”, dodao je.



O utakmici s Dinamom

Emery je nakon pobjede od 1-0 prošli četvrtak u Zagrebu odlučio odmoriti neke igrače pa je na klupi ostavio lijevog beka Alfonsa Pedrazu, veznog Manua Triguerosa te napadače Gerarda Morena i Samuela Chukwuezea. Svu četvoricu je zatim uveo u drugom poluvremenu, no nije izbjegao poraz od ekipe protiv koje je praktično već bio upisao bodove.

“Prošli četvrtak smo igrali protiv Dinama važnu utakmicu, vratili smo se s tog dugog putovanja, a od ranije smo imali iskustva u podjeli minuta među igračima u ovakvim situacijama. Htio sam zbog toga staviti svježe igrače koji su već bili pokazali da im se može vjerovati”, objasnio je Emery svoju odluku.

U igru nije uvodio veznog Etienna Capouea, stopera Pau Torresa i napadača Carlosa Baccu koji su igrali u Zagrebu. Vratar Gero Rulli, koji brani samo u Europskoj ligi, ostao je na klupi, a pred vratima je bio Sergio Asenjo.

Sve do 64. minute nije bilo pogodaka, da bi u sljedećih deset minuta lopta čak triput završila u mreži, a sva tri pogotka postigli su gosti. Vodstvo Osasuni u 64. minuti donio je Jon Moncayola, a u 70. minuti je Villarreal izjednačio zahvaljujući autogolu Davida Garcije. U 74. minuti je pobjedu Osasusni donio hrvatski reprezentativac Ante Budimir pogotkom glavom.

“Kada smo primili prvi gol propao je naš inicijalni plan. Onda smo napravili izmjene kako bi smo ojačali sredinu terena i kružili s loptom, uveli Morena kako bi bolje povezao napad te smo ostvarili cilj. Kontrolirali smo igru, bili dobro postavljeni i približili se njihovom golu i stvarali prilike no zabili smo samo jedan gol. A oni su, premda im nismo ostavili puno mogućnosti, bili dva puta precizni pred našim golom”, rekao je Emery.

“Bili smo zaslužili pobijediti, jer smo dobro igrali, no ovaj put nije uslijedila nagrada za dobar rad”, napomenuo je.

Bio je to prvi poraz Villarreala nakon tri uzastopne pobjede u La Ligi.

“Moramo se sada nastaviti boriti u prvenstvu da budemo među mjestima (prvih sedam) koje vode u Europu dogodine. Moramo se brzo dići nakon ovog poraza, jer ćemo već u četvrtak igrati opet na svom stadionu protiv Dinama, što je dobra prilika”, zaključio je Emery.

Villarreal je neočekivano doživio poraz na svom “Stadionu keramike” gdje će u četvrtak braniti prednost od 1-0 protiv zagrebačkog Dinama, stečenu prošli tjedan u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige odigranoj u Zagrebu.

 

Komentari