VIDEO Zoran Mamić: Krasnodar je kvalitetna momčad, ali Modri mogu napraviti dobar rezultat

Trener Dinama Zoran Mamić istaknuo je u ponedjeljak da je ruski Krasnodar kvalitetna i iskusna momčad, ali da “modri” mogu napraviti dobar rezultat u 16-ini finala Europske lige.

“Rekao sam suradnicima u svlačionici da ćemo dobiti Krasnodar i dobili smo ga. Ove sezone gledao sam ih nekoliko puta u Ligi prvaka, imali su zapaženih utakmica i to je kvalitetna i iskusna momčad. U Krasnodaru igra i Marcus Berg kojeg sam vodio u Emiratima, a upoznali smo ga i nedavno u reprezentaciji Švedske u Ligi nacija. On zabija dosta golova i jedan je od glavnih igrača”, izjavio je Zoran Mamić na Facebook profilu Dinama i dodao: “Sada idemo pogledati više njihovih utakmica i dobro ih analizirati. Čekaju nas dvije teške utakmice”.

Klub vodi 37-godišnji trener Murad Musajev, a glavne zvijezde momčadi su švedski napadač Marcus Berg, brazilsko krilo Wanderson, francuski veznjak Remy Cabella, nizozemski veznjak Tonny Vilhela, te brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari.



Dinamo će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir. Zimska stanka u ruskom prvenstvu traje od 19. prosinca do 27. veljače.

“Oni dolaze s priprema na te dvije utakmice. To može biti dobro za nas, ali i ne mora. Prijateljske utakmice su jedno, a ovo je druga priča. Pitanje je koliko ćemo moći pratiti njihove prijateljske susrete s obzirom na situaciju oko koronavirusa. Potrudit ćemo se i maksimalno iskoristiti materijale koje možemo dobiti i koje koristimo za skauting i analizu”, rekao je Mamić.

Ruski sastav je plasman u 16-inu finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelseaja i Seville. U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza. Dinamo je osvojio prvo mjesto u skupini EL s 14 bodova i jednim primljenim golom, a pritom je protiv moskovskog CSKA-a u gostima odigrao 0-0, dok je u Maksimiru slavio s 3-1.

Krasnodar se trenutno nalazi na osmom mjestu ruskog prvenstva s 27 bodova. Ima sedam bodova manje od trećeplasiranog CSKA iz Moskve i 11 manje od vodećeg Zenita.

“Oni su momčad koja igra malo raznovrsniji nogomet od CSKA i mislim da u ovom trenutku igraju ljepši nogomet. Igramo tek za dva mjeseca i ima vremena. No, Dinamo može i mora biti bolji nego što je bio ove jeseni u skupini. Optimist sam, apsolutno. Sportaši uvijek žele pobijediti, a tako i mi. Vjerujem da možemo odigrati dvije dobre utakmice i pobijediti protivnika”, zaključio je Mamić.

Komentari