VIDEO Pešić proglašen je za najboljeg igrača utakmice; Martinović: Meni je ovo san pamtit ću svaku utakmicu 

Hrvatska rukometa reprezentacija u nedjelju je pobijedila Angolu s 28-20 (12-11) u utakmici drugog kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. 

Nakon prve pobjede njegovih izabranika Lino Červar je bio zadovoljan iskazanim voljnim momentom, bez obzira na uspone i padove u igri.

Vratar Ivan Pešić proglašen je za najboljeg igrača utakmice

“Prvo poluvrijeme smo se mučili, a drugo smo dosta bolje odigrali. Protiv tako nekih, ‘divljih’ ekipa je dosta teško igrati. Za neke sljedeće utakmice ćemo biti spremniji i pokazati još bolju igru. Svaka je pobjeda važna, mislim da ćemo se sada samo dizati kroz turnir.”

Ivan Martinović: Meni je ovo san pamtit ću svaku utakmicu 

“Pamtit ću svaku utakmicu. Meni je ovo san. Uživat ću u svakoj utakmici, želim pomoći koliko god mogu. Čim sam zabio jedan, dva gola, onda odmah lakše ide i jako sam sretan zbog toga. U prvom poluvremenu smo bili u nekom grču pa smo na poluvremenu u svlačionici rekli da trebamo uživati što smo tu, na svjetskom prvenstvu, da trebamo pokazati tko smo. Kad igramo svi zajedno, onda ide lakše, što smo i pokazali. Sad smo spremni za Katar.”



 

Ivan Čupić: Ovo danas se zaboravlja

“Prvo poluvrijeme smo se opet dosta mučili. Obrana je funkcionirala dosta dobro, ali u napadu smo opet napravili par gluposti, par zicera smo promašili. Znali smo da će doći naših pet minuta. Drugo poluvrijeme smo gol po gol gradili igru i na kraju dovoljno uvjerljivo slavili. Današnja obrana i ‘Peško’ iza nas na golu su pokazali da ćemo obranom i tranzicijom lakše ići prema naprijed. Ovo danas se zaboravlja, treba se pripremiti za Katar, pobijediti i prenijeti tri boda. Svaka pobjeda je bitna. Trenira se i igra se radi pobjeda. Treba pobjeđivati u kontinuitetu, graditi pobjednički mentalitet, pobjednički duh.”

Halil Jaganjac: Pun sam dojmova

“Pun sam dojmova, presretan sam. Napokon sam dočekao nastup na velikom natjecanju i to mi puno znači. Želim zahvaliti izborniku i suigračima na potpori. Mi mlađi igrači se predivno osjećamo, svi nas bodre. Uspio sam zabiti i pogodak. Bilo je napeto i teško gledati s klupe. Na kraju je dobro završilo. Pamtit ću sigurno debi na velikom natjecanju. Takve se stvari ne zaboravljaju. Nadam se da će biti još puno utakmica.”

Komentari