VIDEO Ibrahimović pravi show: Na travnjak stigao s kubankom i pjenušcem

Foto: Twitter

Milan je nakon 11 godina osvojio naslov talijanskog prvaka. Već u prvom poluvremenu utakmice posljednjeg, 38. kola Serie A vodili su 3:0 protiv Sassuola dvama golovima Oliviera Girouda i jednim Francka Kessieja i tako odgovorili na pitanje kome će pripasti prvo mjesto.

Zlatan Ibrahimović taj posljednji naslov s milanskim klubom osvojio je i 2011. godine.

Nakon utakmice pobrinuo se za show. Na travnjak stadiona i u proslavu titule zakoračio je s cigarom u ustima i pjenušcem u rukama. Upitno je je li utakmica protiv Sassuola bila i posljednja koju je Ibrahimović odigrao u svojoj karijeri. Ugovor mu vrijedi do kraja lipnja, što znači da mu možda slijedi i mirovina, a možda i nova igračka godina ili direktorska uloga u Milanu.

“Zadnji put je Milan osvojio naslov prvaka prije 11 godina, a ja sam i tada bio u klubu. Vratio sam se prije dvije i po godine i dao obećanje da ćemo to ponoviti te ga održao. Mnogi su mi se smijali, nisu mi vjerovali, ali uspio sam uvjeriti ekipu šta je žrtva koja vodi do uspjeha. Isto tako sam jasno dao do znanja treneru da ćemo osvojiti scudetto. I osvojili smo ga”, rekao je Ibrahimović te dodao:

“Naslov posvećujem Minu Raioli. On je jedan od onih koji su me željeli opet vidjeti u Milanu, on mi je govorio kako ih mogu spasiti i vratiti na vrh tako da naslov posvećujem njemu.”

Novinare je zanimalo hoće li nastaviti karijeru i nakon ove sezone.

“Mino bi me savjetovao da igram još deset godina i ‘ukradem’ još novca. Šta ću ja napraviti? Vidjet ćemo. Kada sam zdrav, kada sam na terenu, ja pravim razliku. Ne vidimo nekog drugog Ibru.”

Usporedio je Šveđanin ovu momčad Milana s onom s kojom je osvojio naslov prvaka Italije 2011. godine.

“Sve je bilo drukčije, imao si 22 igrača koji su već osvajali naslove. Čak i ako ne odigraš dobro, uvijek je pored tebe bio neki šampion koji bi te ‘pokrio’. Sada smo imali grupu igrača koji nisu uspjeli negdje drugo ili su dosta mladi, ali uspjeli smo”, zaključio je Zlatan.

 

Komentari