Veliki dan za Hajduk: Filip Krovinović novi je igrač splitskih bijelih

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatski nogometaš Filip Krovinović koji je prošlu sezonu proveo na posudbi kao igrač engleskog Nottingham Foresta, novi je igrač splitskog Hajduka. Krovinović je pod ugovorom bio s Benficom, a igra na poziciji veznog.

Birano društvo

Krovinović se tako priključio brojnim Hajdukovim pojačanjima ove godine, pa je jasno kako Splićani pucaju na najviše ciljeve. Neki od igrča koji su u ovom prijelaznom roku pristigli u Hajduk su:

Josip Elez, Emir Sahiti, Samuel Eduok, Gergo Lovrencsics, Jan Mlakar i Josip Vuković, a neočekivano, ali uz veliko nagovaranje navijača, svoje ugovore su produžili najveće zvijezde kluba Marko Livaja i Lovre Kalinić.

Nije u šoldima sve

Navodno je Krovinović u Benfici zarađivao oko 2 milijuna eura godišnje, a za transfer u Hajduk veznjak će se odreći velikog novca…



Osim njega, također je i velika većina igrača pristala je na daleko manje uvjete nego što može dobiti vani, između ostalog i Krovinović, pa i stranac Eduok, što dovoljno govori o kakvom se projektu ovdje radi.

Sada dobro pročitajte izjavu Lukše Jakobušića od prije nekoliko mjeseci: “Ako želimo biti ono što jesmo, a to je Hajduk koji ima većinu svojih igrača, 80-90%, a stranci koji dođu da ih ne morate guglati i tražiti gdje su igrali. Onda je to put.”

Suradnja s Benficom

Krovinović je otpisao ugovor do ljeta 2024. godine,a zanimljivost je da se radi o transferu iz Benfice na Poljud. Odšteta je 1,5 milijuna eura. Ima još jedna zanimljivost za navijače: dogovorena je prijateljska utakmica između Hajduka i Benfice kojoj će ubrzo biti objavljen termin.

Hajduk, kao i njegova navijačka grupa Torcida, već godinam njeguje dobre odnose s tim portugalskim klubom i njegovim navijačima, No Name Boysima.

Hajduk, nakon odigranih 2:2 protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, ide u Kazahstan gdje će u sklopu drugog pretkola Konferencijske lige igrati protiv kazahstanskog Tobola, a u slučaju prolaska igrat će protiv boljeg iz okršaja ciparskog Apollona i slovačke Žiline.

Komentari