Vekić ispala u drugom kolu WTA turnira na Tenerifima

Donna Vekić / Twitter

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira na Tenerifima, uspješnija je u susretu 2. kola bila Rumunjka Irina-Camelia Begu sa 4-6, 6-2, 7-6 (4) nakon dva sata i 47 minuta igre.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Begu i četvrta pobjeda Rumunjke.

Susret Vekić i Begu bio je prekinut u srijedu navečer pri vodstvu naše igračice od 6-4, 1-1, a u nastavak je mnogo bolje krenula Rumunjka koja je osvojila prva četiri gema igrana u četvrtak i tako stigla do nedostižnog vodstva od 5-1.

I u treći set bolje je krenula Begu koja je povela sa 2-0, no Vekić je uspjela preokrenuti na 3-2 u svoj korist. Drama je dosegnula vrhunac kod rezultata 4-4 nakon kojega više niti jedna igračica nije uspjela zadržati svoj početni udarac. Vekić je gubila servis kod 4-4 i 5-5 pa je Begu dva puta servirala za meč, no niti jednom nije bila uspješna, pa je o pobjednici odlučivao “tie-break”.



Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 4-4 kada je Begu odlično reternirala i prisilila Vekić na pogrešku, a zatim je osvojila i dva poena na svom početnom udarcu za konačnih 7-4.

Komentari