Vatreni u ponedjeljak doznaju protivnike u skupini

Ždrijeb europskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine održava se u ponedjeljak. Izvlačenje će prvi put u povijesti biti virtualno, odnosno bez nazočnosti predstavnika nacionalnih federacija zbog pandemije koronavirusa. 

U europskim kvalifikacijama bit će 55 reprezentacija podijeljenih u pet skupina s po šest momčadi te pet skupina s po pet momčadi. Deset pobjednika skupina kvalificirat će se izravno u Katar, a deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije, piše Večernji list.

Ovih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri skupine s četiri reprezentacije, koje će se onda boriti za još tri vize za SP. Format će biti jednak kao i u nedavnom play-offu za Euro, s dva polufinala i finalom u svakoj od tri skupine.

Hrvatska je u prvoj jakosnoj skupini, pa će izbjeći najjače reprezentacije iz prvog bubnja, a to su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, Danska, Njemačka, Nizozemska.



U drugom bubnju su Švicarska, Poljska, Švedska, Wales, Austrija, Ukrajina, Turska, Srbija, Slovačka i Rumunjska. Idealna bi skupina mogla biti ona s Austrijom, Sjevernom Irskom, Luksemburgom, Andorom i San Marinom, a najzahtjevnija s Poljskom, Rusijom, Bosnom i Hercegovinom, Armenijom i Moldavijom.

Luka Modrić još nije donio definitivnu odluku hoće li igrati SP u Kataru 2022. godine. Hoće li u Katar ići Zlatko Dalić ovisi o rezultatu na Euru.

 

 

Komentari