‘Vatreni’ odradili trening u Omišu: Mi smo viceprvaci svijeta, protiv nas nitko ne igra opušteno

Uoči odlučujuće utakmice s Portugalom u Ligi nacija hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je odradila u Omišu prvi trening po dolasku iz Švedske. 

Nakon poraza od Švedske 1-2 u Ligi nacija “Vvatreni” su u Split sletjeli u nedjelju u ranim jutarnjim satima, oko 5.30. Trening sa suigračima iz reprezentacije odradio je i stoper Zenita Dejan Lovren, koji se naknadno priključio “vatrenima” jer protiv Švedske nije mogao igrati zbog žutih kartona.

Igrači koji su odigrali veći dio susreta sa Šveđanima (Modrić, Vlašić, Perišić, Livaković, Kovačić, Brekalo, Barišić, Ćaleta-Car, Pongračić) odradili su regeneracijski trening u hotelu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a. Izvan stroja je Uremović, koji je tijekom dvoboja sa Šveđanima ozlijedio stražnju ložu.

Iako je zbog pandemije koronavirusa trening u Omišu održan bez gledatelja, Omišani su na tribinama izvjesili veliki transparent u obliku dresa hrvatske reprezentacije na kojem je ime njihova sugrađanina Ivana Perišića. Također, vrijedni domaćini maksimalno su se potrudili da reprezentativcima ništa ne nedostaje.



Uoči susreta s Portugalom desni branič hrvatske reprezentacije Josip Juranović istaknuo je da se moraju okrenuti sebi te da idu na pobjedu.

“Moramo se okrenuti sebi, a ne razmišljati o ishodu utakmice Francuza i Šveđana. Moramo biti maksimalno koncentrirani i pokušati pobijediti, pa što bude. Nećemo paničariti i vjerujem da će nam kapetan Luka Modrić sigurno imati nešto za reći prije utakmice, ohrabriti nas. U svakom slučaju, idemo na pobjedu”, izjavio je Juranović.

‘Protiv nas nitko ne igra opušteno’

Francuska je u subotu u Lisabonu svladala Portugal sa 1-0 i tako je kolo prije kraja osigurala prvo mjesto. Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u borbi za treću poziciju i ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ali ovaj puta ne ovisimo samo o sebi. Portugalci i Francuzi u zadnjoj utakmici ne mogu promijeniti svoj položaj na ljestvici, a u utorak Hrvatska će u Splitu ugostiti Portugal, dok će Švedska gostovati u Saint-Denisu kod Francuske.

“Mi smo viceprvaci svijeta i protiv nas nitko ne igra opušteno. Moramo biti oprezni i nastojati napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Portugal”, dodao je Juranović.

 I lijevi branič Borna Barišić smatra da se nema smisla opterećivati rezultatom utakmice u Saint-Denisu gdje Francuska dočekuje Švedsku.

 “Igrao sam takve utakmice u kojima moje momčadi više nisu ovisile samo o sebi i tu možemo eventualno na poluvremenu pogledati kakvo je stanje na drugoj utakmici. Moramo igrati našu igru, ići na pobjedu, pa kako bude. To je jedini način u takvim utakmicama. Francuska i Portugal imaju široki igrački kadar, pa i kad igraju sa igračima iz drugog plana još uvijek imaju veliku kvalitetu. Zbog toga nema šanse da ćemo mi i Šveđani imati lagani posao. Vjerujem da će i Francuzi i Portugalci nastojati pobijediti”, smatra Barišić.

Komentari