‘Vatrene’ čeka rasplet Lige nacija, Brozović i Badelj stigli u Zagreb

Nikola Vilic / CROPIX

Ispred hrvatske nogometne reprezentacije završni su ogledi Lige nacija nakon kojih ćemo doznati hoće li “Vatreni” ostati u elitnom razredu ovog natjecanja.

U dućih devet dana svjetski doprvaci će odraditi prijateljsku utakmicu protiv Turske u Istanbulu (11. studenog), te posljednje dvije utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske u Solni (14. studenog), te protiv Portugala na stadionu Poljud (17. studenog).

Odabranici izbornika Zlatka Dalića više nemaju izgleda za osvajanje prvog mjesta koje vodi na završni turnir Lige nacija, sada je najvažnije zadržati treću poziciju koja i dalje osigurava najjači razred najmlađeg Uefinog natjecanja. Dva kola prije kraja Hrvatska ima tri boda više od Švedske i odlučivat će međusobni ogled u Solni iduće subote.

Okupljanje reprezentacije je ponedjeljak u Istanbulu. Na put iz Zagreba danas je krenulo nekoliko nogometaša, stručni stožer i ljudi iz HNS-a, dok će većina igraća iz svojih klubova direktno putovati u Tursku.



Hrvatska će biti oslabljena neigranjem Dominika Livakovića, Andreja Kramarića, Brune Petkovića i Antre Rebića, a bila je upitna situacija i s “Talijanima” Ivanom Perišićem, Marcelom Brozovićam i Milanom Badeljom. Naime, talijanske zdravstvene vlasti zabranile su nogometašima Intera, Rome, Sassuola, Fiorentine, Genoe i Lazia odlazak iz Italije na utakmice reprezentacija.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza još su sinoć objavili kako su upoznati sa situacijom, poručivši kako vjeruju da će se svi igrači priključiti reprezentaciji po planu. Izbornik Dalić može odahnuti jer su Brozović i Badelj već stigli u Zagreb i ukrcali su se u zrakoplov za Istanbul, dok bi Perišić trebao doći direktno u Istanbul.

Zbog brojnih izostanaka, izbornik hrvatske reprezentacije odlučio je aktivirati pet pretpoziva s liste kandidata. Lovre Kalinić, Marin Pongračić, Josip Juranović, Antonio-Mirko Čolak i Toma Bašić priključit će se “Vatrenima”, a Pongračiću i Bašiću to će biti prvo okupljanje s hrvatskom A reprezentacijom. Dalić je Pongračića u rujnu po prvi put pozvao u reprezentaciju, ali je stoper Wolfsburga tada otpo jer je obolio od mononukleoze.

Svjetski doprvaci će u ponedjeljak predvečer trenirati u Kasimpasi i bit će to zatvoreni trening za medije. U utorak će Hrvatska trenirati na stadionu Vodafone Park, a dan kasnije u 20.45 sati na istom stadionu Turska i Hrvatska će deseti put igrati međusobno. Hrvatska je do sada uspješnija s tri pobjede, dok je Turska slavila dva puta. Posljednji put smo igrali u rujnu 2017. u sklopu kvalifikacija za SP 2018. godine, a slavila je Turska sa 1-0.

“Vatreni” iz Istanbula u četvrtak lete za Stockholm, a istog će dana i trenirati na stadionu Stadshagen. U petak je trening na stadionu Friends Arena, a subotu utakmica, također u 20.45 sati. U drugom susretu iz skupine u Lisabonu će igrati Portugal i Francuska.

Hrvatska odmah nakon utakmice putuje iz Stockholma u Split, a u nedjelju u 15:30 će u Omišu odraditi trening.

Trening će prvih 15 minuta biti otvoren za medije, nažalost ne i za navijače. U ponedjeljak će “Vatreni” trenirati na stadionu Poljud, a u utorak je utakmica na rasporedu u 20.45 sati.

Komentari