Varaždin u derbiju začelja nokautirao Istru

Cropix

U susretu 30. kola Prve HNL Varaždin je u subotu na domaćem terenu pred 2.000 gledatelja protiv Istre 1961 slavio sa 3-0, pa sada igrači Samira Toplaka posljednjem Interu bježe sedam bodova i blizu u ostvarenja cilja, opstanka u Prvoj ligi.

U prvom poluvremenu Istra je bila opasnija, a prva prigoda ukazala se u 18. minuti kada se Markus Pavić probio po desnom boku i oštro centrirao u peterac, a lopta je zamalo završila u mreži. Novu prigodu gosti su imali u 30. minuti, Ivan Delić je pucao s vrha 16-erca, ali trunku neprecizno.

 Prvu pravu priliku Varaždin je pretvorio u pogodak. U 54. minuti Mamić je opalio s 20 metara, lopta se od bloka odbila do 23-godišnjeg Kolumbijca Jorgea Obregona, koji pogađa za 1-0. Varaždinski napadač Obregon briljirao je i u prošlom kolu protiv Hajduka, kada je Varaždin na Poljudu slavio s 3-2.

 U završnici susreta još dva gola Varaždina. Iranac Mehdikhani je u 85. minuti poveo kontranapad, a Domagoj Drožđek je zabio. Konačnih 3-0 postavio je Vinko Petković u sudačkoj nadoknadi (90+5).



Komentari