Varaždin iznenadio Rijeku i stigao do senzacionalne pobjede

varaždin-Rijeka Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U susretu 17. kola Prve HNL Varaždin je svladao Rijeku sa 2-1 (2-0).

Domaći su poveli sa 2-0 u prvom poluvremenu pogocima Urate (3) i Obregona (33), da bi u nastavku Rijeka uspjela tek smanjiti na 2-1 preko Kulenovića (80).

Varaždin je do velike prednosti stigao odličnom suradnjom kolumbijskog napadača Obregona i japanskog lijevog bočnog Urate. U 3. minuti Obregon se na desnom krilu izborio za prostor za ubačaj, lopta je stigla na rub kaznenog prostora gdje je natrčao Urata, a ne odviše jak udarac Japanca završio je u samom donjem lijevom kutu Nevistića.

Pola sata poslije Urata je prošao do lijevoj strani i poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je brže od riječkih stopera reagirao Obregon te zatresao mrežu za velikih 2-0.



Drugo poluvrijeme proteklo je u velikom pritisku Rijeke, no gosti su samo jednom uspjeli svladati raspoloženog Horkaša na domaćem golu. Novi igrač u Rijekinim redovima Jurišić je ubacio, kapetan Andrijašević je glavom spustio loptu u peterac gdje je Kulenović bio najspretniji i smanjio na 2-1.

Ovom pobjedom Varaždin je skočio na sedmo mjesto sa 15 bodova, dva više uz dvije utakmice više od osmog Šibenika, a tri više uz također dvije utakmice više od devete Lokomotive. Rijeka je ostala četvrta sa 23 boda iz 13 susreta, sedam bodova više uz dvije utakmice više ima treća Gorica, a tri boda manje uz također dvije utakmice više ima peti Hajduk.

Komentari