Uznemirujuća snimka: Hrvat brutalno nokautiran, dugo su mu ukazivali pomoć

Leteće koljeno u glavu i protivnik na koljenima, sekunde do velike pobjede, ali Filip ‘Nitro’ Pejić (29, 15-6) nije se uspio vratiti pobjedom u najvećoj europskoj MMA organizaciji. Na ‘KSW 64’ priredbi je nokautom u drugoj rundi izgubio od najboljeg poljskog borca perolake kategorije Daniela ‘Ruteka’ Rutkowskog (32, 12-2-1), piše 24sata.hr.

Odlično je otvorio hrvatski borac, autoritativno se postavio na otvaranju meča i pokušao sve brzo riješiti, nadovezao high kick na leteće koljeno i dobro radio dvije minute, ali onda se ‘upalio’ Poljak. No, nije mogao srušiti ‘Nitra’ te je nekoliko puta lijepo pogodio kroše iza uha, ali Pejić je bio čvrst na nogama. Samo je jednom završio na podu, ali taj je udarac samo ‘osjetio’, nije ga bacio u nokdaun te je brzo nastavio do kraja prve runde.

Na otvaranju druge opet je pokušao s letećim koljenom, ali spreman je sad na to bio ‘Rutek’ koji je opet pustio Pejića da radi prvu minutu, a onda je gradio poziciju i čekao priliku. U jednom se trenutku spustio Pejić i nije uspio blokirati high kick Poljaka koji je odsjeo na glavi i tu je priči bio kraj. ‘Potvrdio’ je sve Rutkowski na podu, sudac je prekinuo meč, a hrvatski je borac nakon nekog vremena ipak ‘došao k sebi’.

Ljut je bio ‘Nitro’ na sebe, jedan trenutak nepažnje koštao ga je drugog poraza u nizu nakon što je, podsjetimo, izgubio od sljedećeg izazivača i bivšeg prvaka perolake kategorije Salahdinea Parnassea (23, 15-1-1), a sad opet mora graditi svoj put prema vrhu. Bilo kako bilo, Rutkowski je ipak prvak dvije poljske organizacije i vjerojatno će napasti sam vrh nakon ove borbe.


A Pejiću je 29 godina i iza njega je dosta teških mečeva, ali i, ne sumnjamo, još dosta teških mečeva i pobjeda. Vraćao se već na pobjedničke staze, a iz poraza od ovakvog protivnika može puno naučiti i nastaviti dalje.

 

 

Komentari