Uzbudljiva utakmica Portugala i Gane, spektakl u drugom dijelu: Zabio i Ronaldo te ušao u povijest

Foto: Twitter

Druga utakmica Grupe H između Portugala i Gane bila je puno zanimljiviji dvoboj od Urugvaj Južna Koreja, a na kraju Ronaldo i društvo upisali su pobjedu 3:2.

Prvo poluvrijeme je možda bilo najdosadnijih 45. minuta na ovom Svjetskom prvenstvu i već smo pomislili da nas čeka još jedna dosadna utakmica.

Malo se toga dogodilo u prvom poluvremenu. Gana, čiji je izbornik Otto Addo, pazila je da ne primi gol postavivši gotovo sve igrače na svoju polovicu. Portugalci to nisu uspjeli probiti, a najveću priliku imao je Cristiano Ronaldo u desetoj minuti. Veznjak Gane Abdul Samed nije primirio snažno upućenu loptu.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno drugačiju sliku na terenu, Portugal je krenuo po pobjedu, a prednost je donio Ronaldo u 65. minuti iz jedanaesterca.



Kapetan portugalske reprezentacije je tako postao prvi nogometaš u povijesti koji je postigao pogodak na pet svjetskih prvenstava.

No Gana se nije predavala i u 73. minuti Ayew zabija za 1:1, no rezultat je stajao samo pet minuta, kada je prvo Felix zabio za 2:1, da bi samo dvije minute kasnije Leao zabio za 3:1.

Ipak Gana se vraća u utakmicu golom Bukarija u 89. minuti, ali to je bilo sve od njih, pa je Portugal prvi u Grupi H s tri boda, Južna Koreja i Urugvaj imaju po bod, dok je Gana bez bodova.

Inače Ronaldo je nastupom protiv Gane postao jednini igrač u povijesti koji je zabio na pet Svjetskih prvenstava i igrač koji je igrao na 10 velikih natjecanja, pet EP i SP.

Komentari