Uzbudljiv nogometni dan: Hajduk u 96. minuti slomio Dragovljac, Gvardiol debitirao za Leipzig

Joško Gvardiol

Nogometaši Hajduka su na otvaranju 6. kola Prve hrvatske nogometne lige u uzbudljivoj utakmici na stadionu u Kranjčevićevoj s 1:0 pobijedili Hrvatski Dragovoljac, ali to nije bilo sve od hrvatskog nogometa za danas.

Drama na Kranjči

U prvom poluvremenu gledali smo samo Hajduk. Osim jednog bezopasnog pokušaja Viduke u sedmoj minuti, od Dragovoljca nismo vidjeli ništa u napadačkom dijelu igre, dok je kod gostiju posebno bio raspoložen Marko Livaja.

Dominaciju iz prvog dijela Hajduk je prenio i u drugi. Opet je prvi ozbiljnije zaprijetio Livaja, a njegov udarac u 56. minuti prohujao je pored vratnice uz mali dodir nekoga iz obrane Dragovoljca. U izglednim pozicijama našli su se i Mlakar u 68. te Simić u 71. minuti, ali nisu ozbiljnije ugrozili Šubarića.

Momčad koja je u prvih pet kola primila 18 pogodaka, odolijevala je sve do pete minute sučevog dodatka, ponajviše zahvaljujući sjajno raspoloženom vrataru Šubariću, ali ni on nije bio svemoguć.



Onda su, ipak, pokleknuli. Prvo je Lovrencsics pogodio gredu odličnim udarcem s 15 metara, a onda je došlo do kornera nakon kojeg je Dimitrov uposlio Simića na drugoj stativi, a stoper Bijelih je zabio za veliko oduševljenje Torcide i igrača Hajduka.

Gvardiolov debi

U 2. kolu njemačke Bundeslige RB Leipzig je na domaćem terenu dočekao momčad Sttutgarta. Iako u prvom kolu u porazu kod Mainza mladi hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol nije dobio priliku, danas se već našao u sastavu.

Gvardiol je odigrao odličnu utakmicu na lijevom beku, a njegova je ekipa uz veliku dominaciju slavila s 4:0. Golove su postigli Dominik Szobszlai (2), Emil Forsberg i Andre Silva.

Gvardiol je odigrao svih 90 minuta pritom zaradivši vrlo dobru ocjenu od 7.6 tako da bi se novopridošli trener Leipziga Jesse Marsch mogao odlučiti ponovno staviti Gvardiola za devet dana kad igraju u gostima kod Wolfsburga.

Komentari