UZBUĐENJA U HNL-u SE NASTAVLJAJU OVOG VIKENDA: Osijek dočekuje Slaven Belupo, Hajduk u Šibeniku

Nakon što je susretom Istre i Gorice počeo proljetni dio nikad uzbudljivijeg domaćeg nogometnog prvenstva, subotnji program 21. kola Prve HNL otvorit će u 15 sati u Gradskom vrtu Osijek i Slaven Belupo, dok od 17.05 na Šubićevcu igraju Šibenik i Hajduk.

Osječani su tijekom prijelaznog roka Dinamu prodali Petra Bočkaja, a ojačali su se dovođenjem Mije Caktaša, Marina Leovca, Kristiana Fućka i Vinka Petkovića.

U prvi susret nakon zimske stanke zbog smrtnog slučaja u obitelji trenera Nenada Bjelice, momčad će povesti pomoćnik Nino Bule.

– Ulazak u proljetni dio sezone je jako bitan, imamo jako dobar rezultat s obzirom na sve okolnosti koje su se događale jesenas. I druge momčadi su se pojačale, konkurencija je jaka i velika… Ne moramo ništa, ali to jako želimo i zato ćemo ići ponizno u svaku utakmicu, respektirati svakog suparnika pa tako i Slaven Belupo jer što se nas tiče u subotu je za nas finale Lige prvaka, rekao je Bule.



Na Šubićevcu od 17.05 igraju Šibenik i Hajduk. U splitske redove stigli su desni bek Dino Mikanović te zadnji vezni Lukas Grgić, ali nemaju pravo nastupa u subotu. Šibenčani su ostali bez najboljeg strijelca Marina Jakoliša, za kojeg još nije sigurno gdje će nastaviti karijeru.

Kod Hajduka ponovno su sve oči uprte u Marka Livaju.

– Ja sam najsretniji trener jer imam u momčadi igrača poput Livaje. I u prošlosti je Hajduk uvijek imao jednog takvog igrača. Naravno, očekujem doprinos i od ostalih mlađih igrača kao što su Biuk i Ljubičić, ali treba im dati vremena, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas pa se još jednom osvrnuo na očekivanja od ove sezone: – Nije vrijeme da pričamo o tituli. Sutra igramo važnu utakmicu, želimo razmišljati o njoj. Prijateljska utakmica nikad ne može biti mjerilo za službene utakmice, da smo možda igrali s Ajaxom, onda bi mogli vidjeti drugačiji pristup.

Nedjelja donosi ogled Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca te derbi na Maksimiru između vodećeg Dinama i drugoplasirane Rijeke.

Komentari