Utrka za šefa HNS-a! Treba mu potpora ovog saveza ako želi još jedan mandat

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Bivši ‘vatreni’ Dario Šimić pokušao je skinuti Davora Šukera s čela Hrvatskog nogometnog saveza, ali nije uspio.

Budući da su pred nama novi izbori za prvog čovjeka hrvatskog nogometa, otkrio je hoće li se ponovno kandidirati, ali i može li trenutni predsjednik dobiti novi mandat.

“Ovaj put ne. Na prošlim izborima iznio sam svoju viziju. Mislim da bi bilo dobro da ima više kandidata, da kažu ljudi što bi napravili za hrvatski nogomet, da možda potaknu i drugu stranu, da se stvore različita mišljenja. Ja nemam takvih ambicija, a vidjet ćemo što će se dogoditi za šest mjeseci”, rekao je Šimić u intervjuu za Gol.hr.

Na pitanje misli li kako će Šuker dobiti protukandidata, rekao je:



“Kad sam ja pokušao, morao sam skupiti 50 posto potpisa županijskih saveza. To je bilo usko grlo, tako da nisam došao do mogućnosti da se službeno kandidiram. Na kraju je bio samo jedan kandidat, Davor Šuker. To je očito bila želja županijskih saveza i nogometnih djelatnika, i to treba poštovati. Sad je to malo promijenjeno, mislim da treba šest potpisa. Vidjet ćemo što će biti, zasad se ništa ne priča javno. Vidjet ćemo hoće li Šuker imati podršku Zagrebačkog nogometnog saveza? Ako ga ZNS ne kandidira, ne može se ni on kandidirati”.

Šimić smatra kako je Šuker napravio neke dobre stvari za hrvatski nogomet, poput izbora Zlatka Dalića za izbornika što je rezultiralo ruskim srebrom, a zadovoljan je i izborom Igora Bišćana te uvođenjem VAR-a.

“Liga nam je napredovala na UEFA-inoj ljestvici, u jednom trenutku bili smo čak 15., napravljeni su kvalitetni tereni, što je doprinijelo boljoj igri i gledanosti. Ono što su izazovi, smanjila nam se baza, mora se pojačati Druga i Treća liga kako bi se mlađi igrači mogli još bolje razvijati. S 10 klubova u Prvoj ligi povećala se kvaliteta, ali se smanjuje mogućnost razvoja mladih igrača”, rekao je Šimić.

Komentari