Utakmica između Hajduka i Rijeke u Splitu pod upitnikom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nije namjera nikoga uplašiti, ali prognostičari za splitsko područje u nedjelju poslijepodne najavljuju olujno jugo s udarima vjetra snažnijim od 150 kilometara na sat! Najavljuju pritom i velike količine kiše, ali ako se meteo-prognoze obistine do posljednjeg detalja, vjetar preuzima glavnu ulogu i nosi sve pred sobom. A što je mala lopta na otvorenom prostoru za takvo jugo…

U subotu poslijepodne oglasili su se i iz DHMZ-a. Kažu kako je gotovo sigurno da će u nedjelju na Jadranu i područjima uz Jadran vrijeme biti opasno kao rijetko kada! Očekuje se olujno, pa i orkansko jugo i ponegdje obilna kiša. Naši meteorolozi objavili su stoga upozorenja najvišeg, crvenog stupnja zbog vjetra te narančasto upozorenje za kišu. Upozoravaju i da će mnogi otoci, vjerojatno i većina, biti ‘odsječeni’ od kopna.

Rijekin non-stop

Inače, Rijekin non-stop nastavlja se odmah nakon Splita. Već u ponedjeljak Bijele s Kvarnera čeka novo testiranje na COVID-19 za utakmicu s AZ-om koja se igra u četvrtak u Europskoj ligi. Bez obzira što se ne bori za plasman dalje, i što je s bodom u Španjolskoj spriječila da ostane na nuli, Rijeka je motivirana da na što bolji način zaključi europsku jesen kojoj je posvetila većinu koncentracije zadnjih mjeseci.

No, bitno je i da u HNL-u osvoji čim veći broj bodova jer u nastavku sezone ponovno je čeka “europski ritam“ budući da će morati nadoknaditi neodigrane utakmice. Ovog časa Hajduk ima jedan bod više, ali je odigrao dvije utakmice više, Sportske Novosti.



Komentari