UTAKMICA ISTINE ZA EUROSKOG VELIKANA Može li uzdrmana Barcelona pobijediti Bayern?

Nakon što je jučer Atletico osigurao prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, danas ćemo saznati tko će mu se pridružiti. Nikad uzbudljivije zadnje kolo dat će nam odgovor može li Barcelona pobijediti Bayern i proći dalje.

Najzanimljivija situacije za sve ljubitelje nogometa bit će u skupini E. Sprema se veliko iznenađenje u ogledu Barcelone i Bayerna koje ćete imati priliku gledati na našem Drugom programu.

Barceloni se 20 godina nije dogodilo da ne prođe prvi dio natjecanja u Ligi prvaka, a sada je vrlo lako moguće da se to dogodi. U ključnom ogledu s Bayernom Kataloncima trebaju sva tri boda jer je pobjeda Benfice nad Dinamom iz Kijeva izgledna.

Povratak Xavija donio im je polet, ali bavarski stroj melje sve redom, a i sam trener Nagelsmann je istaknuo kako nema popuštanja Barci:



– Želim poslati srdačan pozdrav Lisabonu i uvjeravam ih da ćemo izaći s najboljom momčadi i s najvećim ambicijama.

Manchester United je osigurao prolaz i prvo mjesto u skupini F, dok će se za drugu poziciju boriti španjolski i talijanski sastav. Young Boysi ne mogu do osmine finala LP, ali mogu do trećeg mjesta i Europske lige. Za drugo mjesto u Bergamu će se boriti Atalanta i Villarreal, a domaćinu igra samo pobjeda. U drugom susretu na Old Traffordu se sastaju United i švicarski prvak.

Skupina G jedina je skupina u kojoj sva četiri kluba mogu do osmine finala. Lille je u najboljoj situaciji, vodi na ljestvici i dovoljan mu je bod na gostovanju u Njemačkoj.

Zanimljivo, četvrtoplasirani Wolfsburg može do osmine finala LP, ali ne i do Europske lige. Pobjedom bi preskočio Lille, dok ga remi i poraz ostavljaju na dnu.

U drugom susretu sastaju se RB Salzburg i Sevilla. Austrijancima je dovoljan i bod, dok Ivan Rakitić i društvo moraju juriti pobjedu. U jednoj od kombinacija Lille, Wolfsburg i RB Salzburg bi mogli imati po osam bodova, a tada bi išli dalje Nijemci i Austrijanci, a Francuzi bi bili treći.

U skupini H Chelsea i Juventus idu dalje, a o “jedinici” će odlučiti zadnje kolo. Londonski “Bluesi” su bolji u međusobnom srazu s torinskom “Starom damom” pa im pobjeda u St Peterburgu protiv Zenita sigurno donosi prvo mjesto. Zenit je osigurao treće mjesto, dok Malmo gostovanjem u Torinu završava put.

Komentari