Ukić: ‘Nisam se došao umiroviti, mislim da sam sposoban biti nositelj igre’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić (36), koji se nakon 16 godina vratio u KK Split, izjavio je u srijedu da želi biti nositelj igre, ali da će mu trebati mjesec dana da uhvati ritam.

“Nisam se došao umiroviti, već mislim da sam sposoban biti nositelj. Da bih činio razliku trebat će mi mjesec dana da dođem na pravu radnu temperaturu. Također, želim igrati za reprezentaciju ove godine, a da bi igrao za reprezentaciju moram biti fizički i psihički na visokom nivou”, kazao je Ukić u razgovoru koji je objavljen na Facebook profilu splitskog kluba.

Ukić je na početku ove sezone stigao u Cedevitu Olimpiju i u ABA ligi je zaigrao u sedam susreta te je prosječno postizao 5 poena uz 2,6 asistencije. U utorak je ljubljanski klub priopćio da je sporazumno raskinuo ugovor s Ukićem, koji je nakon toga potpisao ugovor sa Splitom do kraja sezone.

“O Cedeviti Olimpiji mogu reći sve najbolje. Rezultati su bili dobri, oni su bili zadovoljni mojom ulogom. U zadnjih mjesec dana imao sam solidnih utakmica, ali malu minutažu. Osjećao sam da stagniram i smatrao sam da je vrijeme za promjenu”, rekao je Ukić i dodao: “Sa dosta igrača koji danas čine roster Splita sam već igrao. Trenera Ivicu Skelina poznajem jako dobro, s njim sam osvojio kadetsko prvenstvo 1999. godine, a surađivali smo i u reprezentaciji. Što se tiče sustava igre neće mi trebati puno za prilagodbu, ali će mi trebati da uhvatim ritam”.



Ukić, koji je tijekom karijere igrao i u NBA ligi za Milwaukee Buckse te Toronto Raptorse, kao i za europske velikane Barcelonu, Fenerbahce i Panathinaikos, za svoj matični klub Split igrao je od 2000. do 2005. godine.

Komentari