UEFA izbacila Real, Barcelonu i Juventus. Evo tko će ih zamjeniti

B/R Football / Twitter

Real, Barcelona i Juventus su jedini preostali od 12 osnivača Superlige, praktički zatvorenog elitističkog natjecanja 20 klubova, koje bi, da je zaživjelo, uništilo UEFA-inu Ligu prvaka. Real, Barcelona i Juventus inzistiraju na tome da Superliga nije gotova. Zato im slijedi kazna UEFA-e.

UEFA je nakon istrage Etičkog odbora pokrenula disciplinski postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa jer su udruživanjem u svrhu pokretanja Superlige narušili pravila Europske nogometne unije.

Ubrzo nakon objave da je postupak pokrenut brojni španjolski i talijanski mediji pišu da će UEFA tri kluba izbaciti iz Lige prvaka iduće sezone te ih kazniti visokim novčanim iznosima.

Real, Barcelona i Juventus bi se na takvu kaznu mogli žaliti CAS-u, Visokom sportskom sudu, ali ako bi ta odluka ostala, zna se i tko bi ih zamijenio u Ligi prvaka, objavila je španjolska radiopostaja Cope, prenosi Index.



Isti izvor navodi da bi to bili Real Sociedad, Betis i Napoli. Ti klubovi su u španjolskom i talijanskom prvenstvu sezonu završili odmah “ispod crte”, odnosno četvrtog mjesta, zadnjeg koje vodi u Ligu prvaka.

Brza propast Superlige

Podsjećamo, Real, Barcelona i Juventus su jedini preostali od 12 osnivača Superlige, praktički zatvorenog elitističkog natjecanja 20 klubova, koje bi, da je zaživjelo, uništilo UEFA-inu Ligu prvaka.

Međutim, prije mjesec dana ekspresno je propalo, samo dva dana nakon objave. Toliko je trebalo da ga napusti pola klubova, odnosni svi engleski osnivači. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham povukli su se odmah. Atletico, Milan i Inter to su napravili u dva iduća dana.

Do propasti Superlige bar na neko vrijeme došlo je jer je nakon objave o njenom pokretanju došlo do ogromnog ogorčenja navijača superligaša i svih ostalih klubova, vlada zemalja te UEFA-e i FIFA-e. Zato je devet klubova izašlo iz Superlige i skrušeno se vratilo pod UEFA-ino okrilje.

Međutim, Real, Barcelona i Juventus inzistiraju na tome da Superliga nije gotova. Zato im slijedi kazna UEFA-e.

Komentari