U posljednjoj utakmici pred Europsko prvenstvo u vaterpolu: Hrvatska – Rusija 11-8

Goran Mehkek / CROPIX

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Europsko prvenstvo hrvatski vaterpolisti su u Zagrebu pobijedili reprezentaciju Rusije sa 11-8 (6-2, 2-1, 2-2, 1-3).

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Andro Bušlje sa četiri pogotka. Po dva gola postigli su Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, a jednom je precizan bio Xavi Garcia. Izbornik Ivica Tucak svakom je od dvojice vratara dao po jedno poluvrijeme; Ivan Marcelić je sakupio tri obrane (3/6), a Marko Bijač ih je imao šest (6/11).

Najbolji strijelac ruske reprezentacije bio je igrač dubrovačkog Juga Danil Merkulov sa tri pogotka.

Hrvatski vaterpolisti se na Europskom prvenstvu, kojem je domaćin Budimpešta (12. – 26. siječnja), nalaze u skupini A s Crnom Gorom, Njemačkom i Slovačkom. Turnir će otvoriti 14. siječnja (14.30 sati) protiv Njemačke, a potom slijede utakmice sa Crnom Gorom (16. siječnja, 20.30 sati) i Slovačkom (18. siječnja, 16 sati).



Prvoplasirana reprezentacija ostvaruje izravan plasman u četvrtfinale, a druga i treća momčad će u osminu finala.

Na EP-u će biti moguće ostvariti i olimpijsku vizu. Osvojit će je samo jedna reprezentacija. Od europskih momčadi pravo nastupa u Tokiju već su stekli Srbija, Italija i Španjolska pa se može dogoditi da već ulazak u polufinale bude dovoljan za plasman na OI 2020.

Komentari