U početnom ispitivanju snaga bolji bili Sunsi: Još 3 pobjede do titule

U prvoj utakmici finala NBA lige, Phoenix Sunsi su pobjedom protiv Milwaukee Bucksa poveli s 1:0 u seriji koja se igra na četiri pobjede te su došli korak bliže svom prvom povijesnom osvajanju titule.

Bucksi svoj naslov čekaju čak 47 godina dok Phoenix nikad nije bio prvak najjače košarkaške lige svijeta stoga ova serija ima ogroman značaj za jedne i za druge. Na samom startu gdje su se većinom ispitivale snage, Sunsi su bili uspješniji.

Sunsi su slavili sa 118:105, a do tog velikog slavlja vodio ih je sjajni Chris Paul s 32 poena i devet asistencija. Paulu je ovo 16. NBA sezona, ali i dalje čeka svoj prvi naslov. Izgleda da bi ga mogao i dočekati.

Za ovu utakmicu pod znakom pitanja bila je prva zvijezda Bucksa, Grk Giannis Antetoukounmpo koji je ipak nastupio te ostvario odličan učinak od 20 poena i čak 17 skokova. Međutim, nisu pomogli ni on ni Khris Middleton s 29 poena.



Druga utakmica na rasporedu je noćas u 2 ujutro po našem vremenu, a ukoliko želite pročitati detaljniju analizu o dosadašnjem playoffu, to možete učiniti ovdje.

Komentari