U Hajduku danas prometno: Otišao Vušković, vratio se Fossati

Pixsell

Hrvatski nogometni klub Hajduk iz Splita danas je odradio dva transfera. Prvo je, kao što se prethodnih dana nagađalom Mario Vušković otišao na posudbu u HSV, a onda je objavljena i jedna prinova.

Povratak Fossatija

Ta prinova je splitskoj publici već dobro poznata. Riječ je o Marcu Fossatiju koji je već prošle sezone branio boje Hajduka te, među navijačima, ostavio vrlo dobar dojam tako da su ovu vijest splitski navijači primili s veseljem.

Potpisao je ugovor na tri godine, stigao je iz Monze bez odštete. Fossati je prošlu polusezonu igrao za Hajduk nakon što je stigao na posudbu iz Monze. Ukupno je za Hajduk upisao 15 nastupa.

O povratku u Hajduk ovaj Talijan kaže: “Moj cilj i želja od prvog dana nakon završetka prošle sezone bio je upravo povratak ovdje. Tu se dobro osjećam i zaista sam sretan. Dobio sam brojne poruke navijača u proteklom razdoblju, u mojoj karijeri ovo je prvi put da dobivam toliku podršku i naklonost navijača te mi je to dalo još veći poticaj da se vratim.”



“Želim na terenu dati sve od sebe da zajedno ponovimo sve dobro iz prošle sezone i siguran sam da ćemo biti jako dobri u prvenstvu. Momčad je vrlo dobra i mislim da smo sposobni za jako dobre stvari te da možemo ostvariti zacrtane ciljeve.”

Vušković u Njemačkoj

HSV bi imao i potom opciju otkupa ugovora za 3,8 milijuna eura, a koja bi se pretvorila u obvezni otkup u slučaju da ove ili sljedeće sezone izbore povratak u Bundesligu. Hajduk će imati i postotak od eventualnog idućeg transfera.

On je u HSV otišao na dvogodišnju posudbu, a Hajduku na ime posudbe pripada 1,2 milijuna eura (600 tisuća eura po sezoni). Sam Vušković o ovoj novoj prilici u životu kaže sljedeće:

“Došao je taj trenutak da se moram oprostiti s Klubom koji mi je dao sve. Cijelo ovo vrijeme živio sam svoj san, zaigrao sam za Hajduk, doživio pun Poljud i nevjerojatnu podršku navijača. Nikad neću zaboraviti posebne trenutke poput pobjede protiv Dinama, Rijeke, gola iz slobodnog udarca protiv Gorice. To će za mene uvijek biti neki od najljepših trenutaka u životu.”

“Želim se zahvaliti ljudima u klubu koji mi bili podrška svih ovih godina od mojih suigrača do čistačica, žena u praoni, oružara, fizioterapeuta, doktora, trenera koji su me vodili i svih ostalih koji se svakodnevno brinu o nama.”

“Svom Hajduku želim sve najbolje u budućnosti, a najviše od svega da napokon dignemo taj trofej. Momčadi i stručnom stožeru želim svu sreću u nastavku sezone, a ja vjerujem da ću se jednog dana vratiti kako bih vratio Hajduku sve ono što je on meni dao.”

Komentari