U finalu WTA turnira tenisačica u Indian Wellsu igrat će Azarenka i Badosa

Pixabay

U finalu WTA turnira tenisačica u Indian Wellsu igrat će Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Španjolka Paula Badosa, dok su na turniru tenisača Basilašvili i Fritz izbacili trećeg i četvrtog igrača svijeta.

Azarenka je u polufinalu nadigrala Latvijku Jelenu Ostapenko sa 3-6, 6-3, 7-5, dok je Badosa bila bolja od Tunižanke Ons Jabeur sa 6-3, 6-3.

Iskusna 32-godišnja Azarenka, bivša prva igračica svijeta koja je uoči ovog turnira bila 32. na WTA ljestvici, u nedjelju će pokušati osvojiti svoj treći naslov u Indian Wellsu, pobjednički pehar podizala je 2012. i 2016. godine, dok je 23-godišnja Badosa, trenutačno 27. igračica svijeta, stigla do svog najvećeg uspjeha u karijeri, dosada je osvojila samo turnir u Beogradu ranije ove godine.

Gruzijski tenisač Nikoloz Basilašvili i Amerikanac Taylor Fritz igrat će u polufinalu ATP turnira iz Masters serije u Indian Wellsu.



Najprije se Basilašvili, koji je 36. tenisač na ATP ljestvici, plasirao se u petak u polufinale nakon što je sa 6-4, 2-6, 6-4 pobijedio trećeg tenisača svijeta Grka Stefanosa Tsitsipasa, a onda je u drugom meču Fritz (ATP-39.) izbacio četvrtog tenisača svijeta Nijemaca Alexandera Zvereva, olimpijskog pobjednika sa 4-6, 6-3, 7-6(3). Fritz je u karijeri osvojio samo jedan naslov, 2019. je slavio na turniru u Eastbourneu.

Drugi polufinalni par čine Britanac Cameron Norrie i Bugarin Dimitrov.

Komentari