Tuga u Splitu: Na Olimpijske igre ipak idu Nijemci

pixsell

Iako jučer nismo s previše pažnje gledali finale kvalifikacijskog turnira u Splitu jer su se tamo, umjesto Hrvatske, sastali Brazil i Njemačka, tamo se ipak igrala zanimljiva košarka.

Hrvatska je u polufinalu nevjerojatno lošom igrom gdje smo u zadnjih osam minuta došli od plus 10 do minus 10 izgubila od Njemačke dok je Brazil u drugom polufinalu uvjerljivo svladao slabašni Meksiko.

Najbolji igrač ove utakmice, ali službeno i cijelog turnira bio je 24-godišnji njemački centar Orlando Magica, Moritz Wagner. On je i u ovoj utakmici dominirao ubacivši 28 poena te tome dodavši šest skokova, ali naravno da se u Hrvatskoj nitko ne može oteti dojmu da je najbolji igrač turnira trebao biti naš Bojan Bogdanović.

Naime, popularni Babo je u našem polufinalu s Njemačkom ubacio čak 38 poena što čini točno pola u odnosu na hrvatskih 76. Babo je bio najbolji igrač u svim utakmicama koje je Hrvatska odigrala, ali jednostavno nije imao pravu podršku, osim eventualno u vidu Maria Hezonje.



Hrvatsku je ponajviše uništio Maodo Lo koji u finalu ipak nije pružio sličnu partiju, ali Brazilci vođeni Andersonom Varejaom koji je ubacio 14 poena ipak nisu uspjeli proći na Olimpijadu.

Komentari