Tucak: Nemam što zamjeriti igračima

Vladimir Dugandzic / CROPIX

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon 8-9 poraza od Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva u Budimpešti izjavio je kako svojim igračima nema što zamjeriti.

“Mislim da smo bili u utakmici, igrali muški, ali nismo imali koncentracije da damo gol. Sve su lopte završavale oko glave Lopeza. Nemam što zamjeriti igračima, a na kraju je falilo i malo sreće. U sportu je to tako, njima su neke lopte ušle, nama nisu”, istaknuo je Tucak koji je ustvrdio kako je nedostajalo koncentracije kod njegovih igrača.
“Točno smo očekivali da će tako igrati. Bilo je očekivano teško probijati blokove. Ove utakmice se dobivaju na detaljima, a mi nismo bili koncentrirani. Imali smo ogromnu želju i ostavili smo srce unutra”.
Porazom u polufinalu EP-a Hrvatska je ostala bez izravnog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju pa će se do olimpijskog turnira morati probiti kroz kvalifikacije.
“U Tokio moramo ići, očekuju nas teške kvalifikacije u petom mjesecu. Trebamo dignuti glavu i odigrati utakmicu za brončanu medalju”, zaključio je Tucak.
Hrvatska će utakmicu za brončanu medalju igrati u nedjelju od 17.30 sati protiv poražene reprezentacije iz drugog polufinala u kojem igraju domaćin Mađarska i Crna Gora.

Komentari