Trica sa zvukom sirene: Split srušio jednog od najvećih favorita

Screenshot/ABA Liga yt

Košarkaški klub Split je u 14. kolu ABA lige tricom sa zvukom sirene na Gripama srušio Budućnost. Junak Žutih bio je Sani Čampara koji je pogodio nevjerojatan šut s deset metara za konačnih 78-77.

Split je većinu utakmice bio u vodstvu, a najveću prednost imao je u drugoj četvrtini, plus 11. U drugom poluvremenu nitko nije imao više od pet poena prednosti, a završnica susreta bila je izuzetno uzbudljiva.

Minutu i 40 sekundi prije kraja gosti su poveli 77-75. Nakon toga puno se griješilo na obje strane i na kraju je Splićanima ostalo 13 sekundi za zadnji napad. Na kraju je lopta došla do Sanija Čampare, koji je sekundu prije kraja pogodio tricu sa deset metara i donio pobjedu protiv momčadi koja je bila veliki favorit i u utakmicu je ušla sa 9 pobjeda i 1 porazom.

Ujedno, bila je to utakmica u kojoj je Roko Leni Ukić (36), koji se nakon 16 godina vratio u KK Split, ostvario povratnički nastup u žutom dresu i pokazao je da će biti od velike koristi Splićanima, jer je upisao 20 koševa, 5 skokova i 3 asistencije. Blaž Mesiček je dodao 18 poena, a Sani Čampara, koji je ubacio pobjedničku tricu, završio je utakmicu sa 8 koševa.



Kod Budućnosti najbolji je bio Amerikanac Justin Cobbs sa 19 koševa.

Komentari