Trener Hajduka: ‘Osvojiti bod kod Dinama, ma to bi bilo nešto sjajno’

Cropix

Dinamo i Hajduku u petak (18 sati) igraju derbi na Maksimiru, nakon reprezentativnih ogleda pozornost se usmjerava na naš klupski nogomet u kojem Dinamo nema premca.

Dan prije derbija uobičajeno je pred novinare stao trener Hajduka, Damir Burić Šolta. Hajduk je drugi nakon 16 kola i ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje i možda se i nešto nada da bi mogao zakuhati situaciju na vrhu.

Biruić je pričao kako je prošla klupska pauza…

“Neki se još nisu vratili, tjedan je bio turbulentan jer je utakmica već u petak, to je malo neobično. Moramo iz ovoga izvući pouke i drugi se put bolje organizirati. Oni koji su bili tu su dobro radili i dobro smo pripremljeni za derbi. Juranović sigurno ne ide na put jer se ozlijedio igrajući za reprezentaciju, zatim nema Posavca, Bradarića, Jaira, Bulosa. To su oni igrači koji ne putuju s nama.”



Novinare je zanimalo što misli o šansama Hajduka za osvajanje naslova hrvatskog prvaka.

“Hajduk je sastavio momčad koju je sastavio. Znamo da se treba optimizirati na nekim mjestima, imali smo određene probleme koje smo jako dobro riješili. Moramo kazati da niti jedan nogometni ekspert prije sezone nas nije vidio u vrhu, već su vidjeli Osijeka i Rijeku. Hajduk je tu bio četvrti. Mi smo tu gdje jesmo i želimo to zadržati svim silama.”

O Dinamu je pričao:

“Imaju jako širok kadar. Mogu dosta varirati i igrati u različitim sustavima. Imaju igrače fenomenalne klase, a Olmo i Petković pokazuju svoju kvalitetu. Dinamo je momčad koja igra Ligu prvaka.”

Upitan je Burić i bi li ga zadovoljio bod na Maksimiru.

“Pobjeda je uvijek pobjeda protiv velikog rivala. S druge strane kada pogledamo s kojim momčadima igra Dinamo u Ligi prvaka, onda kažeš neriješeno bi bilo nešto sjajno. To je veliki i dobar protivnik. Straha nemamo, dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će biti na kraju”, riječi su Burića koje prenosi Dnevno.

Komentari