TRENER BILIH Vukas: Momčad je u lošem momentumu

Twitter

Trener Hajduka Hari Vukas nakon poraza 0-1 od Istre 1961 u 10. kolu Prve HNL istaknuo je u subotu da je momčad u lošem momentumu, te da je njegovoj ekipi nedostajalo povezanosti među linijama i kretanje bez lopte.

“Nažalost poraz, i to već treći u nizu. Nismo u dobrom momentumu, ustvari nismo u nikakvom momentumu. U zadnjih 15 dana smo dobro trenirali i nemam nikakve zamjerke momcima, ali na utakmici ništa od toga nismo uspjeli pokazati na terenu. Nedostajalo je povezanosti među linijama i kretanje bez lopte”, izjavio je Hari Vukas.

U 76. minuti je kapetan Hajduka Mijo Caktaš promašio kazneni udarac, a pogodak za drugu pobjedu Puljana u ovoj prvenstvenoj sezoni postigao je Matej Vuk u 87. minuti.

“Istra se bori za prvoligaški život i znali smo da će oni ući agresivno i čvrsto. Takvim ekipama se moraš nametnuti kvalitetom i što prije zabiti gol kako bi doveli utakmicu u mirnije vode. Mi to nismo uspjeli, pogotovo u prvo poluvremenu u kojem je Istra imala bolje prilike. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli, nismo puno stvarali, ali nije bilo lako stvarati šanse s obzirom na njihovu na gustu obranu. Imali smo penal 15 minuta prije kraja, ali nismo ni to realizirali. Iz jedne relativno kontrolirane utakmice, gdje nam Istra nije radila probleme kao u prvom poluvremenu, primili smo gol iz prekida i izgubili utakmicu”, zaključio je trener Hajduka.



Istra 1961 se sa osam bodova sa zadnjeg, desetog mjesta, vinula na sedmu poziciju, odmah iza Hajduka, koji je ostao šesti sa deset bodova. Vodeći Dinamo ima 22 boda, a Gorica i Osijek ih imaju po 16. Četvrta je Rijeka sa 12 bodova, ali iz šest nastupa.

Komentari