Tomić: Ovo je težak udarac, Dambrauskas: Isprovocirali smo sreću

Rijeka i Hajduk odigrali su na Rujevici sjajan Jadranski derbi u 16. kolu HNL-a.

Nogometaši Hajduka došli su na dramatičan način do pobjede u 100. jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti, svladavši u odličnoj utakmici na Rujevici domaću Rijeku sa 3-2 (1-0).

Marko Livaja je doveo Hajduk u vodstvo u 45. minuti. Rijeka je u drugom poluvremenu došla do preokreta pogocima Josipa Drmića u 54. minuti i Roberta Murića s bijele točke u 79. minuti. U 83. minuti dosuđen je i kazneni udarac za Hajduk, a Marko Livaja je svojim drugim pogotkom izjednačio na 2-2.

U završnim sekundama utakmice, sedmoj minuti sučevog dodatka, Jan Mlakar je glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje Hajduka.



Trener Rijeke Goran Tomić priznao je nakon poraza da je to težak udarac za njegovu momčad.

– Velika utakmica. Čestitam Hajduku, ali čestitam i mojim igračima, nemam im što zamjeriti jer su dali sve što imaju. Taktički smo prvo poluvrijeme odigrali odlično, stalno smo imali kontrolu, no nismo imali sreće da zabijemo, a onda smo primili gol u najgorem trenutku. U nastavku smo opet igrali odlično, izjednačili smo i preokrenuli, a onda su se dogodile te neke okolnosti, penal pa onda gol u zadnjoj sekundi. Ovo je težak udarac za našu momčad, rekao je Tomić.

– Veliki je plus za hrvatsku ligu imati ovakvu utakmicu u ovakvoj atmosferi. Mislim da nismo bili bolja momčad, iako smo pobijedili, ali bili smo mentalno spremni, puno smo se pripremali za ovu utakmicu. Znali smo što moramo napraviti u napadu, znali smo kako se postaviti i tako smo isprovocirali sreću, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Komentari