TKD Marjan čeka 80. medalju: Naša priča započela je sa sestrama Zaninović, a neće se ugasit ni nakon olimpijskih uspjeha Jelić i Kanaeta

pixsell

Slavni splitski taekwondo klub Marjan nadimka “tvornica šampiona” danas je putem svog facebook profila objavio status u kojem su, na primjeru zlatne Matee Jelić i brončanog Tonija Kanaeta, pokazao kako se dobro radi u njihovom klubu.

Mi smo to znali, a sada zna i javnost

Na zadnjim Olimpijskim igrama su, ponovno, uzeli medalje, a to su sve predočili i u svom statusu: “Uspjeh Matee Jelić i Tonija Kanaeta na olimpijskim igrama u Tokiju bio je možda i konačna potvrda sustavnog rada i rezultata taekwondo kluba Marjan posljednjih 15-ak godina. “
“Ili je barem to bila slika za javnost onoga što su treneri i sportaši unutar kluba znali i isticali posljednje vrijeme ili kako je Bruna Vuletić izjavila nakon naslova seniorske prvakinje Europe „znamo tko smo i što smo i odakle dolazimo“.
“Upravo to je misao vodilja na svakom treningu, u svakom radnom danu svakog zaposlenika taekwondo kluba Marjan koji je danas na europskom kadetskom prvenstvu ispričao jednu uistinu posebnu priču. “

Nepoznate cure rade povijesne rezultate

“Priču koja oslikava ovaj klub možda i bolje od onog što su na najvećoj svjetskoj pozornici prije dva tjedna napravili Jelić i Kanaet. Priča o sustavu koji kreće od najmanjih nogu, od najmanjih uzrasnih kategorija.”
“U toj priči danas su glavni akteri dvije nepoznate curice, Magdalena Matić i Petra Mršić koje su se srele u finalu europskog kadetskog prvenstva. Dvije djevojke iz istog kluba u finalu europskog prvenstva pored Ruskinja, Turkinja, Španjolki….”
“Priča u kojoj je zlato pripalo Magdaleni Matić, a srebro Petri Mršić i što je u konačnici možda i skroz nebitno osim njihovim obiteljima jer svima ostalima je bitno da su cure uzele prvo i drugo mjesto, a koja koji sjaj su treneri svakako prepustili njima dvjema da odluče na tatamiju.”

Za nas to nije ništa neobično

A priča koja stoji iza ovoga pored već ispričanog sustava, brojnih sparing partnera, trenera i slično ide ovako. Taekwondo klub Marjan u ženskoj teškoj kategoriji u kadetkinjama ima tri vrhunske sportašice, sve tri vrijedne naslova prvakinje Europe i te je činjenice bio svjestan i trener Veljko Laura.”
“S obzirom da na europsko prvenstvo pravo nastupa kao reprezentativka ima tek prvakinja Hrvatske trener Veljko Laura Šišo je odlučio na kriterijski turnir Multi games u Sofiji poslati sve tri djevojke kako bi ostalima omogućio nastup na europskoj smotri kroz dodatne kvote i direktne pozivnice.”
“I na tom turniru je Petra Mršić osvojila zlato i izborila se za svoj nastup, Magdalena Matić je uz srebro na Multi gamesu i zlato na prvenstvu Hrvatske izborila svoju vizu, a kratkih rukava ostala je aktualna prvakinja Europe Mariela Parčina.”

Sve je počelo sa slavnim sestrama

“Dakle cura koja je osvojila zlato i naslov prvakinje Europe prošle godine ostala je tek treća u taekwondo klubu Marjan i bez prilike za branit svoje zlato. I to je možda priča koja najviše oslikava stanje i sustavni predani rad kompletnog teama.”
“Priča koja je započela sa sestrama Zaninović, ali traje i trajat će još dugo godina i neće se ugasit olimpijskim medaljama Matee i Kanaeta. “Sutra na tatami izlaze novi reprezentativci U-21 i novi kadetski reprezentativci, sutra će možda netko od njih osvojiti i 80-u veliku medalju za taekwondo klub Marjan, ali današnja priča o Marjanovom finalu europskog prvenstva je priča zbog koje će neki novi klinci i dalje u najsportskijem gradu na svijetu tražiti kontakt taekwondo kluba Marjan da svoje prve sportske korake naprave u ovoj tvornici šampiona.

Komentari